Dečić pod imperativom: Gostuje rivalu koji bolje stoji na tabeli, na stadionu gdje nije slavio 11 godina

Petrovac protiv Dečića - sjuta u 18 sati, u 22. kolu Meridianbet 1. CFL, direktan obračun za 3. mjesto koje bi moglo da donese Evopu

5329 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dečić, tim projektovan da se bori za trofeje, dobio je samo jednu od posljednjih 11 prvenstvenih utakmica i pitanje je šta će se dešavati u timu Vladimira Gaćinovića ako sjutra "omane" i u Petrovcu.

Tuzani, jasno, imaju imperativ pobjede u svakom narednom meču, ali je "problem" što sjutra gostuju na stadionu na kojem nisu pobijedili već 11 godina u prvenstvu, i to direktnom rivalu u borbi za Evropu, timu koji je ispred njih na tabeli.

Dečić je posljednji put slavio pod Malim brdom još 30. maja 2012. godine, od tada je gostovao 12 puta, doživio sedam poraza i pet puta izvukao neriješeno.

Slavio je, doduše, jednom u Kupu, i to efektno, 5:1, ali je ovo drugačiji tim Dečića od svih prethodnih - projektovan da se bori za trofeje.

Ambicije, takođe evropske, ima i Petrovac.

"Teško gostovanje za nas, u veoma neugodnom trenutku. Moram da istaknem, međutim, da i pored našeg lošeg rezultatakog niza imamo sve u svojim rukama i da imamo šansu da pobjedom preskočimo ekipu Petrovca i vratimo se u pozitivan niz koji bi nam vratio samopouzdanje za nastavak šampionata. Vjerujem da cemo prenijeti odnos i zalaganje kao iz prošle utakmice protiv Budućnosti, gdje je sve funckionisalo osim završnice", kaže vezista Dečića Danilo Marković.

Meč na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" igra se sjutra u 18 sati.

Bonus video: