Sutjeska sa Iskrom, uvertira za derbi, Brnović: Pobjeda je jedina ocpija

Nikšićani imaju priliku da se vrate na prvo mjesto i sa utakmicom više dočekaju gostovanje Budućnosti u subotu na liderskoj poziciji

5676 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

"Ranjena" porazom od Mornara u Baru uprkos vođstvu od 2:0 i gubitkom prve pozicije u prošlom kolu, a pred subotnji veliki derbi protiv Budućnosti u Podgorici - izmeđe te dvije, neugodne tačke, Sutjeska čeka sjutrašnji meč kraj Bistrice protiv Iskre (14 sati).

"Iskra je vrlo dobro počela drugi dio sezone, a na nama da zaboravimo poraz protiv Mornara. Nismo bili pravi posljednjh 30 minuta, ali jesmo prvih 60 i vjerujem da ćemo moći tokom cijelog meča da sprovedemo to što smo samo dijelom na prošlom meču. Kvalitetniji smo, želimo pobjedu", poruka je mladog krilnog napadača Sutjeske Dušana Vukovića.

Aktuelni šampion ipak ima šansu da derbi dočeka sa prvog mjesta - za to je potrebna "samo" pobjeda nad Iskrom, jer je meč Budućnosti u Pljevljima odložen.

Iskra, međutim, stiže u Nikšić sa obje pobjede u prva dva jesenja kola - sa samopouzdanjem, ali i ambicijama.

"Nema kalkulacija, protiv Iskre nam je pobjeda jedina opcija. Utakmica u Baru je pokazala da moramo da otklonimo neke greške, prije svega da moramo da budemo fokusirani do kraja meča, bez obzira na prednost. Posebno sada protiv Iskre, koja nam dokazi kao uvertira za veliki derbi protiv Budućnosti. Iskra je u drugi dio ušla sa dvije pobjede, veoma je iskusan tim i traži potpuni respekt. Vjerujemo da su naši igrači svjesni toga" kazao je Nenad Brnović, trener Sutjeske.

Nikšićani su jesenas oba puta pobijedili Iskru, a računajući i prošlu sezonu - u seriji su od četiri pobjede protiv Danilovgrađana.

Bonus video: