Kazemiro i neki novi Junajted: "Crveni đavoli" konačno imaju pobjednika

Brazilac, koji je sa Real Madridom osvojio skoro 20 trofeja, i u Junajtedu pokazuje koliko je bitan

9316 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Početkom avgusta prošle godine je u Madrid stigla ponuda koju Real nije mogao da odbije, pogotovo nakon što je Kazemiro javno rekao da je transfer u Mančester junajted izazov koji mora da prihvati.

Transfer je na kraju iznosio oko 70 miliona eura, ali ta cifra je mala u odnosu na ono što je brazilski vezista dao "crvenim đavolima".

Kazemiro nije igrač koji impresionira klasom, ali stav na terenu i navika pobjeđivanja koju je donio iz Madrida pomogli su Junajtedu da u nedjelju osvoji prvi trofej nakon šest godina i slavi u Liga kupu Engleske.

Kazemiro je imao uticaj i u finalu protiv Njukasla (2:0) - u svom stilu glavom je zatresao mrežu za 1:0, kasnije je Lorisu Karijusu pripisan autogol kada je šutirao Markus Rašford.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Guaita (Kristal Palas) - Liverpul nije bio posebna prijetnja za gol Kristal Palasa, ali je Španac odbranio sve što je trebalo da odbrani. Na kraju je i sačuvao bod...

ODBRANA

Himenes (Atletiko Madrid) - odbrana "kolćonerosa" protiv Reala je podsjetila na najbolje dane u tandemu Himenes - Stefan Savić. Urugvajac je pogodio i mrežu “kraljevskog kluba”, ali je njegova ekipa sa igračem manje na kraju morala da se zadovolji bodom.

Kim (Napoli) - vjerovatno je on otkrovenje godine u Seriji A. Napoli će osvojiti Skudeto, Viktor Osimen i Hviča Kvarachelia su najzaslužniji za sjajne rezultate, ali Korejac je sinonim za sigurnost u posljednjoj liniji.

SREDINA

Skip (Totenhem) - prinudno rješenje Sparsa na sredini terena, čovjek koji igra umjesto povrijeđenog Rodriga Bentankura. Nije mu to smetalo da postigne evrogol u londonskom derbiju protiv Čelsija.

Brant (Borusija Dortmund) - učinak od osam golova i četiri asistencije govori koliko Brant kao vezista doprinosi rezultatima "milionera". Borusija dijeli prvo mjesto sa Bajernom, borba za Salataru je u ovom momentu veoma neizvjesna.

Kazemiro (Mančester junajted) - osvojio je skoro 20 trofeja sa Realom i došao na "Old traford" sa renomeom igrača koji mijenja "krvnu sliku" ekipe. Brazilac je uticao da Junajted izgleda kao ozbiljna mašinerija.

Draksler (Šalke) - više od tri i po mjeseca je Šalke čekao na pobjedu u Bundesligi. Stigla je u duelu sa Štutgartom, jedan od strijelaca je bio i 32-godišnji Dominik Draksler.

NAPAD

Martineli (Arsenal) - nije Lester mogao da parira njegovoj brzini. Bio je u krizi posljednjih mjesec, na "King Paueru" je da gol za trijumf i najavio da opet hvata pravi ritam.

Alvares (Mančester siti) - promašaje iz nekih prethodnih mečeva je Siti naplatio protiv Bornmuta. Argentinac daje nešto drugačije igri "građana" kad god je na terenu...

Rodriges (Real Madrid) - šampion Španije je bio na ivici poraza u madridskom derbiju, sve dok mladi i visoki Uurgvajac nije iskoristio loše postavljanje odbrane Atletika i pogodio za remi.

Vilijan Žoze (Betis) - njegov tim je gubio 2:0 od Elćea, na kraju je stigao do velikog preokreta. Betis je nastavio borbu za plasman u Ligu šampiona.

Bonus video: