Budućnost bez gola 180 minuta, Kažić nije zabrinut: Nadoknadićemo ovaj kiks

Ostali smo dužni navijačima, željeli smo pobjedu na povratku Varvara", kazao je trener Budućnosti Dragan Kažić nakon 0:0 sa Petrovcem
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2017. 19:57h

Budućnost je usporila nakon septembarske pauze - u duelima sa dva posljednjeplasirana tima na tabeli, Dečićem i Petrovcem, izabranici Dragana Kažića nisu postigli ni gol.

Dva puta po 0:0 za pad na 3. poziciju i zaostatak od tri boda za liderom, ekipom Sutjeske.

"Nema drame, zaostatak nije alarmantan, iako se titula osvaja pobjedama u takozvanim malim utakmicama. Ostaje nam da se u narednim mečevima izvadimo za ovaj kiks. Puno je bodova u opticaju do kraja", prokomentarisao je Kažić.

Prvi put ove sezone publika je mogla na domaći meč Budućnosti (istekla kazna od šest mečeva), a prvi put ove sezone Budućnost nije pobijedila kod kuće.

"Ostali smo dužni navijačima, željeli smo pobjedu na povratku Varvara", dodao je Kažić.

Bod je odnio Petrovac - „fenjeraš”, tim koji je bio u seriji od pet poraza.

"Prekinuli smo lošu seriju kada je malo ko to očekivao, protiv Budućnosti, koja je nakon duže vremena imala svoje navijače. Igrali smo pametno i zaslužili smo bod, iako smo nekim greškama u nastavku dozvolili Budućnosti da stvori nekoliko šansi", kazao je Rudolf Marčić, trener Petrovca.

Skoro sve šanse koje je stvorila Budućnost, a imala je tri dobre u nastavku, odbranio je sjajni golman Petrovca Stefan Popović.

On je i u prvom poluvremenu paradom skrenuo udarac Tučevića sa 20 metara, da bi sredinom nastavka, u razmaku od samo tri minuta, odbio u korner dva više nego opasna pokušaja Melunovića - prvi nogom sa ivice šesnaesterca, a drugi glavom, sa svega pet metara.

Blizu gola bio je i Simović, čiji je udarac glavom nakon kornera Ristovića prohujao pored stative.

"Dosta toga nam nije išlo od ruke, dvije prinudne izmjene u prvom poluvremenu, pa potom i treća, sve je to poremetilo naš ritam i koncepciju", dodao je Kažić.

Na kraju, a često se nešto takvo dogodi u fudbalu, do pobjede je mogao Petrovac - šut Jamamota sa ivice šesnaesterca prohujao je pored stative.

"Žao mi je zbog toga, takvu akciju smo čekali cijeli meč, ali bi možda bilo nezasluženo da smo osvojili tri boda", istakao je Marčić.

Budućnost - Petrovac 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Žuti karton: Vujović (Petrovac).

Budućnost: Mijatović, Raspopović, Simović, Mitrović, Igumanović (23. Raičević), Tučević (46. Ristović), Popara, Vukčević, Terzić (72. Camaj), Vlaisavljević, Melunović.

Petrovac: Popović, Kajević, Mikijelj, Redžović, Vujović, Mandić (81. Božanović), Boričić (90+4. Ilić), Vučinić (55. Košuta), Kacić, Jamamoto, Đorđević.

Galerija

Bonus video: