Petrovac produbio krizu Dečića, Sutjeska dobila Iskru, Arsenal sa igračem manje odolio Mornaru

Nikšićani uz utakmicu više lideri pred derbi, nakon današnje pobjede nad Iskrom (2:1). Petrovac slavio protiv Dečića (2:1), Arsenal - Mornar (0:0)

45906 pregleda 34 komentar(a)
Sa meča Petrovac - Dečić, Foto: FSCG
Sa meča Petrovac - Dečić, Foto: FSCG

Petrovac je produbio krizu Dečića (2:1) i učvrstio se na 3. mjestu, Sutjeska je pobjedom protiv Iskre (2:1) vratila na lidersku poziciju, uz meč više, dok je Arsenal u Radanovićima sačuvao 0:0 protiv Mornara iako je više od sat imao igrača manje.

To je epilog tri meča nepotpunog 22. kola Meridian 1. Crnogorske fudbalske lige.

Utakmice Rudar - Budućnost i Jedinstvo Franca - Jezero odložene su zbog snijega u Pljevljima i u Bijelom Polju.

Sunovrat Dečića - smijenili trenera lidera, pa dobili dvije od 14 utakmica

Dečić je sredinom septembra prošle godine, nakon osam kola, bio lider na tabeli kada je uprava kluba odlučila da smijeni trenera, Vladimira Jankovića.

Od tada, na 14 mečeva, Tuzani su zabilježili samo dvije pobjede, promijenili su još jednog trenera, Nebojšu Jandrića, a neizvjesna je sudbina i aktuelnog, Vladimira Gaćinovića.

Tek, kriza tima koji je projektovan da se bori za trofeje dostigla je kulminaciju večeras u Petrovcu: četvrti uzastopni poraz (2:1), treći na tri meča u drugom dijelu sezone, treći pod Gaćinovićem, te "čvrsto" peto mjesto na tabeli.

Šta dalje?

Petrovac se oporavio nakon poraza u Bijelom Polju prije tri dana i učvrstio se na 3. mjestu, koje bi moglo da donese plasman u Evropu (na primjer, ako Sutjeska osvoji Kup).

Petrovac - Dečić
foto: FSCG

Nikola Zvrko, preciznim udarcem sa lijeve strane u 24. minutu, te Igor Ćuković nevjerovatnim autogolom u 39. (pokušao da vrati loptu, a nije gledao gdje se nalazi njegov golman) učinili su zadatak Tuzana još težim.

Sjajan gol Danila Pešukića u nastavku, kada je ljevicom pogodio suprotne raklje, samo je uljepšao predstavu na praznom stadionu "Mitar-Mićo Goliš", i nije pomogao Dečiću da izbjegne poraz.

Striković - Konrad: Tandem koji nosi Sutjesku

Vuk Striković je postigao četvrti, a Tajron Konrad treći gol za Sutjesku na tri proljećna meča - dovoljno za trijumf nad Iskrom (2:1) i povratak pobjedama aktuelnog šampiona.

I Striković i Konrad pogađali su na svakoj utakmici u drugom dijelu sezone - napadačko ohrabrenje za trenera Nikšićana Nenada Brnovića pred subotnji derbi protiv Budućnosti pod Goricom.

Sutjeska, Fudbaleri Sutjeske
foto: FSCG

Sutjeska je protiv Danilovgrađana, u meču sporog ritma i samo povremenih napadačkih bljeskova, kontrolisala i igru i rezultat.

Najveća zasluga za to pripada Strikoviću, koji je već u 8. minutu "otvorio" utakmicu, nakon akcije koju je poveo Dušan Živković, a značajno je i pripomogao Novica Eraković, koji je propuštanjem lopte izbacio iz igre kompletnu odbranu gostiju. Striković je sa lijeve strane plasirao loptu u mrežu.

Mogli su Nikšićani i u prvom dijelu da daju drugi gol, opasne pokušaje imali su Konrad i Striković, ali nije ni Iskra bila bezopasna, naprotiv. Najveću šansu za izjednačenje imao je iskusni napadač Darko Nikač, koji je glavom pogodio prečku nakon kornera.

Sutjeska je i drugo poluvreme otvorila kako je samo mogla da priželjkuje, Branislav Janković je u 56. minutu oborio Konrada, koji je namjestio loptu na bijelu tačku i postigao 15. gol ove sezone, učvrstivši se na vrhu liste strijelaca.

Iskra, koja je prekinula seriju od dva proljenja trijumfa, uspjela je da smanji rezultat, ali ne i da zaprijeti - Ognjen Obradović je iz penala dva minuta prije kraja postavio konačnih 2:1.

Dva žuta kartona u 40 sekundi - Mornar nije iskoristio poklon

Fudbaleri Mornara doputovali su u Radanoviće da na neutralnom terenu protiv "domaćeg" Arsenala pokušaju da nastave proljećnu seriju pobjeda.

I imali su sve preduslove, pošto su više od sat vremena imali igrača više. Ćetko Manojlović, kapiten Tivćana, dobio je dva žuta kartona za samo 40 sekundi - internacionalac Nikola Dabanović prvi mu je pokazao zbog koškanja sa igračem Mornara, a drugi zbog faula čim je igra nastavljena.

Fudbaleri Arsenala, Aleksandar Vujačić, Arsenal - Mornar
foto: FSCG

Uprkos igraču više, Barani nisu uspjeli da slome otpor organizovanog Arsenala, koji je i sa desetoricom mogao da postigne gol - najbliži je bio Aleksa Ćetković početkom nastavka, ali je izblokiran.

Trener Mornara Andrija Delibašić je u posljednjih pola sata zaigrao sa dva "sidraša", Fatos Bećiraj se priključio Aleksandru Vujačiću u napadu, bilo je opasnih sitauacija, bilo je gužvi u šesnaestercu, stvorene su i dvije šanse, ali su Tivćani odoljeli.

Rezultati

Sutjeska - Iskra 2:1 kraj

Vuk Striković 8, Tajron Konrad (penal) 56. - Ognjen Obradović (penal) 88.

Arsenal - Mornar 0:0 kraj

Ćetko Manojlović (Arsenal) je dobio drugi žuti karton u 27. minutu

Petrovac - Dečić 2:1 kraj

Nikola Zvrko 24, Igor Ćuković (autogol) 38 - Danilo Pešukić 67.

Odloženo:

Rudar - Budućnost

Jedinstvo Franca - Jezero

Bonus video: