Predsjednik FS Francuske podnio ostavku zbog nedoličnog ponašanja

Noel Le Gre (81) je trenutno pod sudskom istragom zbog navodnog seksualnog i moralnog uznemiravanja

2591 pregleda 1 komentar(a)
Le Gre (desno), Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach
Le Gre (desno), Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Gre podnio je danas ostavku nakon što je revizijom Vlade utvrđeno da više nema legitimitet da predvodi Savez zbog nedoličnog ponašanja prema ženama i njegovog stila upravljanja.

Le Gre (81) je trenutno pod sudskom istragom zbog navodnog seksualnog i moralnog uznemiravanja, a prijavu je podnijela Sonja Suid, agent nekoliko francuskih reprezentativaca.

On se privremeno povukao sa funkcije dok Izvršni komitet FFF nije pregledao nalaze revizije, a na današnjem sastanku u Savezu podnio je ostavku.

Potpredsjednik FFF Filip Dijalo biće privremeni predsjednik do juna 2023. godine.

Revizorski izvještaj, zasnovan na više od 100 intervjua i analiza različitih dokumenata, zaključio je prošlog mjeseca da je ponašanje Le Grea prema ženama bilo neprikladno i ukazao na ostale poremećaje u radu Saveza.

U izvještaju je navedeno da politika 81-godišnjeg Le Grea protiv rodno zasnovanog i seksualnog nasilja "nije ni djelotvorna ni efikasna".

Fudbalski savez Francuske pohvalio je Le Greove "izvanredne sportske i ekonomske rezultate" otkako je bio na čelu od 2011. godine i ponovio snažnu posvećenost protiv rodno zasnovanog i seksualnog nasilja.

Bonus video: