Ajvan Toni priznao da se kladio, čeka ga duga pauza

„Dejli mejl” saznao da je napadač Brentforda, koji je debitovao i za Gordi Albion, priznao veliki broj od 262 optužbe, ali da je mnoge negirao, zbog čega će ga hitno ispitati Disciplinska komisija FA

3971 pregleda 2 komentar(a)
Ajvan Toni u zagrljaju menadžera Brentforda, Tomasa Franka, Foto: Reuters/David Klein
Ajvan Toni u zagrljaju menadžera Brentforda, Tomasa Franka, Foto: Reuters/David Klein

Ajvan Toni je priznao da je više puta kršio pravila Fudbalske asocijacije Engleske (FA), jer se kladio na fudbalske mečeve, zbog čega ga očekuje duga pauza.

„Dejli mejl” je saznao da je napadač Brentforda, koji je debitovao i za Gordi Albion, priznao veliki broj od 262 optužbe, ali da je mnoge negirao, zbog čega će ga hitno ispitati Disciplinska komisija FA.

Zbog kazne, koja je izvjesna, Toni će propustiti mečeve kvalifikacija za Euro protiv Italije i Ukrajine, što je udarac za Gareta Sautgejta, jer se Kalum Vilson i Rahim Sterling muče sa povredama.

Centarfor Brentforda nije išao na Mundijal, jer je Sautgejt bio nezadovoljan njegovim zalaganjem na treninzima pred septembarske mečeve sa Njemačkom i Italijom u Ligi nacija, ali je sjajnim igrama u klubu privukao pažnju selektora.

Toni je optužen za 232 kršenja pravila o klađenju FA između 2017. i 2021. u novembru, da bi u decembru FA dodala još 30 slučajeva.

Čovjek koji je ove sezone dao 14 golova na 22 utakmice u Premijer ligi je u tom periodu igrao za Skantorp, Vigan, Piterborou i Brentford, ali nije optužen da se ijednom kladio protiv svojih timova.

Toni se, po navodima „Dejli mejla”, pomirio sa kaznom i želi da što prije počne da je služi, kako bi dio „nestao” tokom ljetnje pauze.

Ovo nije prvi slučaj klađenja u Engleskoj, jer je 2017. tadašnji vezista Barnlija, kontroverzni Džoi Barton, suspendovan 18 mjeseci nakon što je priznao da je uplatio 1.260 tiketa između 2006. i 2013. godine, a kasnije mu je ublažena na godinu i mjesec.

Dobra stvar za Brentford je što je sa 35 bodova deveti na tabeli Premijer lige i teško je očekivati da bi i bez Tonija mogao da strahuje za opstanak.

Bonus video: