Jurić izveo iz igre Radonjića nakon 14 minuta: Ima talenat, ali nije fudbaler

„Kod njega postoji potpuni nedostatak poštovanja prema ovoj igri. Imao je svoje zadatke, ušao je i odmah počeo da radi neke druge stvari. To znači da nisi koncentrisan. Ovaj momak ima talenat, ali očigledno je da za ovih šest mjeseci zajedničkog rada nisam uspio da napravim fudbalera od njega”, rekao je Jurić nakon poraza Torina u derbiju od Juventusa (4:2)

5021 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Fctorino.it
Foto: Fctorino.it

Još dok je bio dječak, za Nemanju Radonjića se govorilo da je „luda glava”.

Rođen je u Nišu, ali je kao dječak stigao u Partizan, sa kojim je odbio da potpiše profesionalni ugovor i deklarisao se kao naviijač Crvene zvezde.

Pošao je u Rumuniju, potom prešao u Romu, ali se nije snašao u Vječnom gradu, a karijeru je oživio na pozajmicama u Čukaričkom i Zvezdi.

Zbog toga ga je kupio Marsej, ali se nije dokazao ni u Francuskoj, ni na pozajmicama u Herti i Benfiki, a čini se da mu se polako zatvaraju i vrata Torina.

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da je Ivan Jurić digao ruke od 27-godišnjeg krilnog fudbalera i da je htio da ga izbaci iz ekipe, ali da je pristao da ga ostavi do kraja sezone, jer „bikovi” moraju da ga otkupe od Francuza, a ne mogu da ga prodaju i bar vrate dio novca ako je na tribinama.

Jurić mu je dao šansu u 60. minutu derbija sa Juventusom, ali ga je u 74. već izvukao, jer ga je okrivio za gol Bremera nakon kornera.

Hrvat i Srbin su imali i žustru svađu nakon te odluke, a trener je nakon meča objasnio zašto je to uradio.

„Postoje stvari koje mi je teško da razumijem. Po mom mišljenju, kod njega postoji potpuni nedostatak poštovanja prema ovoj igri. Imao je svoje zadatke, ušao je i odmah počeo da radi neke druge stvari. To znači da nisi koncentrisan. Ovaj momak ima talenat, ali očigledno je da za ovih šest mjeseci zajedničkog rada nisam uspio da napravim fudbalera od njega”, rekao je Jurić.

Objasnio je šta je Radonjićeva krivica.

„Prilikom kornera igrač mora da bude prisutan i spreman. Može da reaguje dobro ili loše, ali mora da bude na svojoj poziciji. Nama se često dešava da nismo koncentrisani, nekada to prođe bez kazne, ali danas smo platili”, ljut je bio Jurić.

Njegov tim je dva puta vodio, ali je Juve slavio 4:2 u Derbiju dela Mole.

„Razočaran sam rezultatom, ali bilo je pozitivnih stvari u načinu na koji je moj tim ušao u utakmicu, kao i nekih negativnih koje ćemo se truditi da popravimo. Ovaj tim bi trebalo da raste, ali bili smo nepažljivi, nismo poštovali dogovore i zbog toga smo izgubili. Dva gola smo primili jer nismo bili koncentrisani i nismo poštovali data zaduženja. Zbog toga smo zasluženo poraženi”, konstatovao je hrvatski stručnjak.

Bonus video: