Ražnatović: Jedva čekamo derbi

Budućnost odmarala u utorak, zbog odlaganja meča sa Rudarom, u subotu protiv Sutjeske pod Goricom

3283 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost nije juče igrala meč 22. kola protiv Rudara zbog snijega u Pljevljima, ne svojom krivicom ostala je bez prvog mjesta pred subotnji derbi sa Sutjeskom, ali to ne mora da bude ni toliko loše - izabranici Miodraga Džudovića imaće više vremena da se pripreme za duel sa jedinim rivalom u trci za titulu.

Lijevi bek Budućnosti Andrija Ražnatović odlučio je jesenji derbi protiv Sutjeske pod Goricom (dao prvi gol u finišu u pobjedi 2:0), odlučio je i meč protiv Dečića u prošlom kolu (1:0), pogotkom tri minuta prije kraja.

Podgoričani, dakle, imaju čovjeka za najvažnije utakmice, i to defanzivca.

”Drago mi je zbog gola protiv Dečića, kao što bi svima bilo drago, na kraju se ispostavilo da je pobjedonosni - i utisak je potpun. Dao sam ga slabijom, desnom nogom, a iskreno u tom trenutku prva pomisao mi je bila da centriram, jer sam vidio da imamo dosta igrača u šesnaestercu. Međutim, lijeva noga mi je bila zatvorena, namjestio sam loptu na desnu, gađao i sve je ispalo kako treba”, kazao je 22-godišnji bek za klupski sajt Budućnosti.

Proslava pogotka, kada su svi igrači završili u zagrljaju, pokazala je, po Ražnatoviću, atmosferu i zajedništvo koji vladaju u timu.

”Time smo pokazali kakav smo kolektiv i koliko nam je bilo stalo do pobjede pred domaćim navijačima. Tom pobjedom smo se vratili na prvo mjesto, gdje i pripadamo. Mislim da smo pokazali koliko vjerujemo jedan u drugog”, jasan je Ražnatović, vrativši se na pobjedu protiv Dečića koja bi mogla da “odblokira” tim i pokrene seriju pobjeda.

”Znali smo da nas čeka teška i borbena utakmica, sa dobrim protivnikom koji ima kvalitetne pojedince. Izašli smo kao pobjednici, a konkurent je kiksao u prethodnom kolu, tako da se sve poklopilo na najbolji mogući način”.

Slijedi Sutjeska - Budućnost će pokušati da pobijedi Nikšićane i treći put ove sezone.

Ražnatović, osim što je dao sjajan gol protiv Sutjeske pod Goricom (2:0), asistirao je jedinom strijelcu Marku Mrvaljeviću u jesenjoj pobjedi kraj Bistrice (1:0).

”Bili smo spremni da krenemo za Pljevlja i tokom jutra smo razmišljali samo o Rudaru, ali smo prije početka treninga saznali da je utakmica odložena i automatski nam je postao najvažniji meč sa Sutjeskom. Derbi je uvijek derbi, mislim da tu ne treba nikakva posebna motivacija, vjerujem da ćemo biti maksimalno koncetrisani na zadatke i da će naš kvalitet doći do izražaja. Publika je i protiv Dečića bila odlična, volimo da igramo kada je stadion popunjeniji, zato pozivam publiku da dođe u što većem broju na utakmicu sa Sutjeskom”, kazao je Ražnatović na kraju.

Bonus video: