Lider najlakše, kad se mislilo da će biti najteže

Rudar - Sutjeska 3:0 u jednom od derbija 7. kola Telekom 1. CFL. Dva gola Ivanovića, pogodio i Marković
92 pregleda 1 komentar(a)
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.09.2017. 15:21h

Najlakšu pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone, ukupno petu u dosadašnjih sedam kola, upisala je Sutjeska - 3:0 protiv Rudara kraj Bistrice.

Momci Nikole Rakojevića priuštili su sebe relaksiranu utakmicu i ostali na prvom mjestu, čak su i povećali prednost na tri boda, i to kada se činilo da će možda biti i najteže - samo tri dana pošto su igrali podređenu ulogu protiv istog rivala u gostima u Kupu, kada su sačuvali 0:0.

Nikšićani su sačuvali lidersku poziciju, ali i dobili Igora Ivanovića - najbolji igrač lige u prošloj sezoni, koji se dugo oporavljao od povrede, napokon je uhvatio pravi ritam i sa dva gola protiv svog nekadašnjeg kluba pokazao koliki će biti adut Sutjeske u borbi za titulu.

Prvi je kraj Bistrice zaprijetio Rudar - Marko Vuković je u 17. minutu prevario Bakrača i dobro testirao Giljena - ali se i tada vidjelo da fudbaleri Sutjeske igraju lakše i brže, da im treba mnogo manje vremena da osvoje teren i dođu u opasnu situaciju.

Izlet štopera Bakrača na protivničku polovinu i solidan udarac iz daljine u 26. minutu bio je najava uzbuđenja pred golom gostiju.

Veliku šansu u 29. minutu propustio je Branislav Janković, koji je izašao sam na golmana nakon pasa Boža Markovića. Agović je odbranio udarac i usporio loptu koja je i dalje putovala ka mreži, ali je Kartal stigao i izbacio je u korener.

Bila je to uvertira za vođstvo Sutjeske.

Samo tri minuta kasnije fudbaleri Rudara napravili su amatersku grešku, dozvolili su da nakon njihovog kornera protivnik krene u ubitačan kontranapad. Lončar je osvojio teren i sastavio Ivanovića sa golom, brzonogi napadač krenuo je u dribling, Agović ga oborio, a sudija Šćepanović pokazao na bijelu tačku. Božo Marković je bio neumoljiv - poslao je loptu u raklje i postigao treći gol ove sezone.

Čim je počeo nastavak, Sutjeska je dobila još jedan penal - Đuričković je spotakao Lončara, Šćepanović sa zakašnjenjem, valjda na asistenciju pomoćnika, pokazao na bijelu tačku, a Ivanović gađao isto kao i Marković - u gornji lijevi ugao Agovićevog gola.

Sve je bilo gotovo, Rudar nije prijetio, Sutjeska čuvala pobjedu, a stigla i da je uljepša.

Naljepšu akciju na meču izveli su Nikšićani u 67. minutu, Marko Vučić je fantastično pronašao Ivanovića, koji je namjestio loptu na lijevu nogu i opet pogodio gornji ugao, ovoga puta iz igre, ne iz penala - 3:0 za Sutjesku.

Golubović je u 77. minutu umalo sa 40 metara iznenadio rezervnog golmana Sutjeske Radovića (tri minuta ranije zamijenio povrijeđenog Giljena), što je bio jedini pravi pokušaj čete Radisava Dragićevića da barem ublaži poraz.

Rudar je ove sezone doživio sva tri poraza u gostima, bez postignutog gola.

SUTJESKA - RUDAR 3:0

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 600. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Strijelci: Marković u 33 (penal), Ivanović u 55 (penal) i 69. minutu. Žuti kartoni: Agović, Kuč (Rudar).

Sutjeska: Giljen (74. Radović), Miloš Vučić, Nedić, Bakrač, Marko Vučić, Stefanović, Lončar, Janković, Ivanović, Marković (76. Poček), Božović (84. Merdović).

Rudar: Agović, Živković, Kartal, Reljić, Stojanov, Brnović, Đuričković (81. Gogić), Bošnjak, Kuč, Vuković, Macanović (65. Mrdak).

Bonus video: