Opčinio je Napulj i Italiju, želi ga pola Evrope, a on sanja dres samo jednog kluba

"Hviča voli Real, od malih nogu je "madridista". Realnost je, ipak, da je sada igrač Napolija, iz tog kluba su me zamolili da ne žurimo. Ima dovoljno vremena da pričamo o potencijalnom transferu", kazao je Jugeli

8081 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Samo desetak miliona eura - toliko je Napoli morao da izdvoji da bi ljetos doveo Hviču Kvaracheliu.

Sportski direktor Napolitanaca Kristijano Đuntoli je poznat kao operativac koji umije da "osjeti" igrača za skroman novac, ali je u slučaju Gruzina vjerovatno prevazišao sebe.

Kakvu samo sezonu ima 22-godišnji momak rođen u Tbilisiju govori to da je uz Viktora Osimena najzaslužniji što Napoli poslije 24 kola Serije A ima čak 18 bodova više od Intera i Milana koji dijele drugo mjesto, da je u prvenstvu u ovom momentu na učinku od 10 golova i devet asistencija.

Imao je nekoliko maestralnih partija i u Ligi šampiona, pa je sve više evropskih klubova koji žele da ga vide u svojim redovima.

Prvi ga je javno pohvalio menadžer Liverpula Jirgen Klop, potom su mu se divili u Mančester sitiju, Barseloni, Real Madridu...

Napoli, kao niti jedan klub u Italiji, nema finansijsku moć da parira konkurenciji, pa je samo pitanje momenta kada će Kvarachelia pojačati neki klub iz La Lige ili Premijer lige.

Njegov menadžer Mamuka Jugeli želi jedno, sam fudbaler nešto sasvim drugo.

"Hvičin otac i ja smo navijači Barselone", rekao je Jugeli i dodao:

"Ali, on voli Real Madrid. Ja bih lično bio srećan da ga vidim u dresu Barse, ali on je od malih nogu "madridista". Realnost je, ipak, da je sada igrač Napolija, iz tog kluba su me zamolili da ne žurimo. Ima dovoljno vremena da pričamo o potencijalnom transferu", kazao je Jugeli.

Gruzin je ljetos, kada je stigao iz Dinamo Batumija, potpisao sa Napolijem do 2027. godine.

Procjenjuje se da mu je trenutna vrijednost na tržištu oko 70 miliona eura.

Bonus video: