Bajern je ponovo postao FC Holivud: Haos oko Anćelotija

U predsezoni, i nakon slabih rezultata, sposobnost Karla Anćelotija da Bajernu donese trofej zbog kojeg je došao – Ligu šampiona – postala je predmet brojnih analiza i kritika
0 komentar(a)
Real - Bajern, Foto: Reuters
Real - Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2017. 13:51h

Tokom 90-ih godina prošlog vijeka, Bajern je u njemačkim medijima dobio naziv “FC Holuvud”, jer su igrači njemačkog giganta punili stranice žute, više nego sportske štampe.

Priče o sportskim uspjesima zamijenile su tabloidne priče o životu tadašnjih asova, koje Đovani Trapatoni nije mogao da drži pod kontrolom.

Dolaskom Otmara Hicfelda 1998. godine, situacija se promijenila. Njemački stručnjak je u prve dvije sezone osvojio dvije titule, isto koliko njegovi prethodnici u minulih osam.

Era FC Holivuda je bila završena. Do danas...

Bajern je ponovo u centru pažnje, ne klasične žute štampe, ali mediji uživaju u prepucavanju značajnih ličnosti u klubu, i onih koji su na terenu, i u foteljama.

U predsezoni, i nakon slabih rezultata, sposobnost Karla Anćelotija da Bajernu donese trofej zbog kojeg je došao – Ligu šampiona – postala je predmet brojnih analiza i kritika.

Sve je podgrijao Tomas Miler, jedan od omiljenih igrača u navijačkom koru kluba iz Minhena, koga je Karleto sklonio iz prvog tima.

“Ja zaista ne znam kakve kvalitete od igrača traži trener. Kvalitete koje ja imam očigledno mu ne odgovaraju”, rekao je Miler.

Zatim se oglasio Robert Levandovski, poslije poraza od Hofenhajma. Poljak se nije žalio što ne igra, jer je standardan igrač, već na to – sa kim igra.

“Sa ovakvim prelaznim rokom ne možemo da se mjerimo sa evropskim rivalima”, rekao je Levandovski.

Direktor kluba Karl Hajnc Rumenige je bio oštar u odgovoru:

“Roberta su vjerovatno pogodili transferi PSŽ-a. On je, međutim, igrač Bajerna, u kome zarađuje mnogo novca. Svako ko kritikuje trenera i menadžment, kao i saigrače, imaće problem sa mnom lično”, rekao je Rumenige.

Izjave Milera i Levandovskog izazvale su, međutim, polemike u rukovodstvu kluba.

“Čitao sam cijeli intervju Levandovskog i ne vidim da je rekao nešto strašno. Naš problem nisu Robertove riječi, već to što igramo veoma, veoma loše već duže vrijeme”, kazao je Henes.

Ulje na vatru zatim je dodao Frank Riberi i to nakon pobjede nad Anderlehtom 3:0 u Ligi šampiona. Bajern je 80 minuta imao igrača više na toj utakmici, a igrao bojažljivo, sramežljivo...

“Mi moramo da ponudimo mnogo više našim navijačima”, rekao je Roben.

I tu nije kraj holivudskih priča u Minhenu. Mediji već su na početku sezone počeli promociju novog trenera.

“Bajern ima važnu ulogu u mom životu. Živio sam u Minhenu dugo godina. To je moj dom. Moja porodica se uskoro seli u Minhen, gradimo kuću. Dolazak u Bajern bio bi ispunjenje mojih snova”.

Tako govori Julijan Nagelsman, aktuelni trener Hofenhajma...

Bonus video: