Brnović: Igrači treba da uživaju, ni ja Džudovića, ni on mene ne može da iznenadi

Nikšićani sjutra (18) gostuju Budućnosti u derbiju 23. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige

5215 pregleda 6 komentar(a)
Nenad Brnović, Foto: FSCG
Nenad Brnović, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske sjutra (28) u derbiju 23. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige igraju u Podgorici protiv Budućnosti.

Aktuelni šampion je lider na tabeli sa dva boda više od Podgoričana, ali i utakmicom više, jer Budućnost u prethodnom kolu nije igrala sa Rudarom.

Uoči ovog meča trener Sutjeske Nenad Brnović poručuje da igrači treba da uživaju, te da predstojećih 90 minuta ništa ne odlučuje.

"Za ovu utakmicu ne treba specijalna priprema. Igrači treba da uživaju. Mi tražimo da daju maksimum za klub i navijače. Pripremamo se kao za svaki drugi meč. Svjesni smo kvaliteta i mana Budućnost. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Očekujem tvrd meč. Dobro bi bilo da pobijedimo, ali mislim da ovaj meč neće puno odlučivati. Svjesni smo da poslije derbija ostaje još 13 utakmica i 39 bodova u opticaju", rekao je na konferenciji uoči meča Brnović.

Sutjeska ove sezonije nije savladala, ali ni postigla gol protiv Budućnosti (2:0 u Podgorici, 1:0 u Nikšiću). A računajući i prethodne mečeve, Nikšićani su bez pobjede na sedam veznih utakmica protiv velikog rivala.

"Svaka utakmica je specifična. Mislim da smo u posljednja dva derbija morali da realizujemo šanse koje smo stvarali. To nas je odvelo u poraze. Budućnost je u posljednja dva meča napravila razliku, pobijedila dva derbija. Ali, ima puno utakmica do kraja. Pokazalo se da je izjednačeno prvenstvo. I mi i oni smo dosta kiksali. Mislim da u manjim utakmicama ne bi trebalo da pravimo greške. Trudićemo se da izvučemo pozitivan rezultat. Mislim da imamo kvalitet i da ćemo se iz Podgorice vratiti sa pozitivnim rezultatom", poručio je Brnović.

Sutjeska je u nastavku šampionata na tri meča, primila šest golova.

"U prva tri meča smo primili previše golova. Napad nam i dalje dobro funkcioniše. Moramo da igramo čvršće, sigurnije, da smanjimo broj grešaka. Mislim da je protiv Iskre odbrana bolje funkcionisala", ocijenio je Brnović.

Tajni uoči derbija nema.

"Poznajemo se jako dobro. Ni ja Džudovića, ni on mene ne može da iznenadi. Inspiracija nekog pojedinca može da riješi meč", smatra trener Sutjeske.

Napadač Nikšićana, Božo Marković poručuje da ekipa ide na pobjedu.

"Riječ je o najvećem crnogorskom derbiju. I mi, kao i oni, idemo na pobjedu. Nema kalkulacija. Očekuje nas teška, ali i lijepa utakmica", rekao je Marković, koji je prethodnih sezona donosio mnogo radosti navijačima Sutjeske u utakmicama protiv Budućnosti.

"Više puta sam ponavljao - može bilo ko da odluči. Ako to budem ja - onda je to još ljepše. Ali svaki meč mi je isti, jer branim boje za mene svetog kluba. U svaki meč ulazim maksimalno motivisan, bez obzira na to o kojoj utakmici je riječ. Za Sutjesku dajem sto odsto, bez obzira na to ko je protivnik", poručio je Marković.

Kapiten Vladan Giljen smatra da negativan niz protiv Budućnosti ne treba da brine ekipu.

"Očekuje nas teška utakmica. Imamo taj negativan skor protiv njih, ali isto su oni i ranije bili devet utakimica bez pobjede protiv nas. Tako da to ništa ne znači. Utakmica neće riješiti prvenstvo. Neće biti lako, ali sigruno idemo na pobjedu. Siguran sam u ekipu. Nakon negativnog rezultata protiv Mornara, savladali smo Iskru i to nam je dalo vjetar u leđa", rekao je Giljen.

Bonus video: