Gvardiola o klupskoj legendi: Zapisano je da bude menadžer Sitija

"Oduševljen sam načinom na koji Vensan vodi Barnli. I vratiće se kod nas prije ili kasnije - to je njegova sudbina", rekao je Pep Gvardiola

3554 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti će u četvrtfinalu FA kupa igrati protiv lidera Čempionšipa Barnlija - taj par je nakon žrijeba privukao najveću pažnju engleske javnosti.

Siti je, naravno, apsolutni favorit, ali utakmica će biti zanimljiva iz razloga što na klupi tima sa "Tarf Mura" sjedi Vensan Kompani, igračka legenda "građana".

Kompani je igrao u Sitiju od 2008. do 2019, učestvovao je u osvajanju 12 trofeja prije nego je završio karijeru.

Belgijanac je trenersku karijeru počeo u Anderlehtu, a od ljetos uspješno vodi Barnli.

I samo je pitanje dana kada će preuzeti Siti, tvrdi Pep Gvardiola:

"Oduševljen sam načinom na koji Vensan vodi Barnli. I vratiće se kod nas prije ili kasnije - zapisano je u zvijezdama, njegova sudbina je da bude menadžer Sitija", rekao je Gvardiola.

Katalonac je istakao da je u kontaktu sa Kompanijem.

"Nismo pričali o tome da li bi volio da bude menadžer Sitija. Samo kažem kakav je moj osjećaj. Možda griješim, ali mislim da sam u pravu", dodao je Gvardiola.

Kompani, tvrdi Pep, ima sve što treba da posjeduje trener.

"Osjeća igru, odlično je poznaje, a ima i radnu etiku uz ogromno iskustvo. On poznaje Siti bolje od većine - ovo je njegovo okruženje, navijači, ljudi u klubu... Siti je njegova sudbina", tvrdi Gvardiola.

Barnli je lider Čempionšipa sa 76 bodova iz 34 kola i na plus 12 je u odnosu na drugoplasirani Šefild junajted koji ima meč manje.

Duel Siti - Barnli u četvrtfinalu FA kupa je 18. marta na "Etihadu".

Bonus video: