Dibala: Ako me Juventus ne isplati do aprila, moraću da tužim klub

Argentinski reprezentativac je jedan od fudbalera koji su pristali da se odreknu četiri mjesečne plate u martu 2020. godine, ali su inspektori zaplijenili dokumenta koja navodno dokazuju da su "bjankoneri" sa igračima napravili dogovor da im dio plata isplate "ispod stola"

5240 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaler Rome, Paulo Dibala, rekao je italijanskim istražiteljima da mu njegov bivši tim, Juventus, još uvijek duguje preko tri miliona eura.

Trenutno se odvija još jedna istraga u sumnjiva poslovanja "stare dame" koja bi mogla da vodi novoj kazni, nakon što im je ove sezone već oduzeto 15 bodova.

Argentinski reprezentativac je jedan od fudbalera koji su pristali da se odreknu četiri mjesečne plate u martu 2020. godine, ali su inspektori zaplijenili dokumenta koja navodno dokazuju da su "bjankoneri" sa igračima napravili dogovor da im dio plata isplate "ispod stola".

Dibala je u februaru po drugi put razgovarao sa istražiteljima u Rimu, rekavši da ne zna kada mu je isplaćena posljednja mjesečna zarada, ali da je siguran da mu Juventus još uvijek duguje novac.

"Kada smo napravili dogovor, znao sam da ako budem još uvijek pod ugovorom, dobiću više novca sljedećih nekoliko mjeseci, ali u slučaju da odem, morali bi odmah sve da mi plate. Znam da im je zadnja šansa u aprilu ove godine, a u slučaju da se to ne desi, moj advokat će morati da napravi pisani zahtjev. Hoću da izbjegnem takav scenario, ne želim da tužim Juventus" navodno je rekao Argentinac, prenosi italijanska Gazeta.

Bonus video: