Kakav revanš - Zeta ubjedljiva protiv očajne Mladosti

Samo tri dana nakon poraza od Mladosti 4:0 u Kupu, Zeta se u prvenstvu revanširala istom rivalu (3:0)
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2017. 13:14h

Brža, mlađa i motivisanija Zeta nadigrala je sporu, bezidejnu i predvidljivu Mladost i slavila sa ubjedljivih 3:0, u prvom meču 7. kola Telekom 1. CFL.

Ekipa Dejana Roganovića ostavila je rivala pet bodova i priključila se samom vrhu, zajedno sa ekipama Sutjeske i Budućnosti. Mladost je, s druge strane, porazom u direktnom duelu sa timom koji pretenduje na visok plasman, osjetno zaostala.

Samo tri dana pošto je Mladost na svom terenu porazila Zetu sa 4:0 u prvoj utakmici 1/8 finala Kupa, na Trešnjici je gledana potpuno drugačija utakmica, sa promijenjenim ulogama na terenu. Zeta je sada preuzela glavnu ulogu, a ekipa Dejana Vukićevića bila samo "statista u filmu".

Već u 6. minutu poveo je domaćin, iz prekida - korner Adžovića, dobar udarac štopera Vujačića nogom, golman Ljuljanović je uz pomoć stative ukrotio taj udarac, ali nije mogao Milojkov, koji je natrčao na odbijenu loptu.

Mladost je nakon gola prividno preuzela kontrolu, ali sve je to bilo sporo, jalovo, bezidejno. Fudbaleri Zete postavili su prvu liniju odbrane na centru i čekali priliku za kontranapade.

Dočekali su još jedan prekid - štoper gostiju Vukčević je u 23. minutu nakon kornera Adžovića povukao Cavnića za dres, a sudija Bošković sasvim opravdano pokazao na penal. Aldin Adžović, nekadašnji igrač Mladosti, danas ponajbolji akter, prevario je Ljuljanovića sa bijele tačke i povećao na 2:0.

Drugi gol potpuno je razbio koncepciju Mladosti, iako su gosti imali priliku da se vrate u igru do poluvremena, ali je Cavnić izblokirao udarac Burzanovića iz dobre šanse.

Vidjelo se to u nastavku, kada je tim Dejana Roganovića propustio priliku da do vrha napuni mrežu gostiju, da čak pobijedi i ubjedljvijim rezultatom od onog kojim je prije tri dana poražen u Kupu.

Vukićević je na poluvremenu napravio dvije izmjene - štoper Radulović umjesto Vukčevića, drugi špic Knežević umjesto veziste Burzanovića - ali je njegova ekipa bila još sporija i predvidljivija, te mnogo ranjivija pozadi.

Sijaset prilika propustila je Zeta, nakon brzih kontranapada.

U 47. minutu odbrani gostiju pobjegao je Ljuljđuraj, ali je golman Ljuljanović nogom zaustavio njegov udarac.

Šest minuta kasnije Nikola Krstović je ispred sebe imao nebranjenu mrežu, nakon što je golman Ljuljanović nakon istrčavanja ostao van šesnaesterca, šutirao je sa 15-ak metara, no Martinović je postavio nogu ispred gol-linije.

Još dvije odlične šanse imao je Krstović - sa lijeve, pa sa desne strane, odmjerio je dijagonale, oba puta pored gola - sve dok u 81. minutu nije odigrao povratni pas do rezerviste Rogošića, koji je rezantnim udarcem sa ivice šesnaesterca povećao na 3:0.

Dva solidna pokušaja Adrovića iz daljine bilo je sve od Mladosti u drugom poluvremenu.

Ubjedjivom pobjedom, Zeta je nastavila sjajnu tradiciju - čak 12. pobjedu u 17. meču osvarila je na svom terenu protiv Mladosti, koja još ne zna za pobjedu na Trešnjici.

ZETA - MLADOST 3:0

Golubovci - Stadion "Trešnjica". Gledalaca: 400. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Strijelci: Milojko u 7, Adžović (penal) u 23. i Rogošić u 81. minutu. Žuti karton: Vukčević, Cicmil (Mladost).

Zeta: Đurović, Aligrudić, Cavnić, Vujačić, Pešukić, Milojko (84. Todorović), Adžović, Stevanović (83. Popović), Ljuljđuraj, Vukčević (67. Rogošić), Krstović.

Mladost: Ljuljanović, Đurišić, Cicmil, Vukčević (46. Radulović), Martinović, Vlahović, Bukorac, Ćetković, Petrović, Burzanović (46. Knežević, 73. Piranić), Adrović.

Galerija

Bonus video: