Po gol u oba poluvremena: Siti iskoristio šanse i savladao Njukasl

Mančester siti - Njukasl 2:0, strijelci Foden i Silva

2081 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Sitija, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Sitija, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija savladali su danas Njukasl (2:0) u jednom od derbija 26. kola Premijer lige i prišli vodećem Arsenalu na dva boda zaostatka, uz utakmicu više.

Siti je danas upisao drugu pobjedu zaredom, a četvrtu na posljednjih pet mečeva, dok je Njukasl već pet mečeva bez pobjede, a ovo mu je drugi vezani poraz. "Svrake" su van zone Lige šampiona i nalaze se na petom mjestu sa četiri boda manje i utakmicom manje od Totenhema. Zanimljivo, ovo je treći poraz Njukasla u sezoni - prije Sitija, dva puta ih je savladao Liverpul.

Siti je poveo iz prve prave akcije u 15. minutu - akcija je krenula od defanzivaca domaćih, potom je Rodri na desnoj strani pronašao Fodena, koji je ušao u kazneni prostor i zatresao mrežu.

Gosti su bili bezopasni u prvom dijelu, a u 35. minutu je Siti imao dobru šansu, ali je Haland bio neprecizan.

U nastavku je menadžer Njukasla Edi Hau pokušao da promijeni situaciju, u igru su ušli Isak i Sen-Maksimen, koji su i bili opasni, ulazili u šanse, ali nisu savladali Edersona.

Nakon toga je Pep Gvardiola u 65. minutu u igru uveo Bernarda Silvu, koji je dva minuta kasnije postigao gol i postavio konačan rezultat.

Gosti su do kraja najbolju šansu imali u finišu kada je iz slobodnog udarca šutirao Tripije, ali je Ederson odbranio.

Bonus video: