Berane lider i favorit za promociju, Ulcinjani spremni i srećni u borbi za opstanak

Utakmicama 20. kola, sjutra od 14.30 sati, počinje fudbalsko proljeće u Drugoj ligi, istupanje OFK Nikšića "iskrojilo" tabelu, a najviše pomoglo Otrantu i Komu

5212 pregleda 2 komentar(a)
Berancima je publika 12. igrač na Gradskom stadionu, Foto: Privatni album/Milan Radulović
Berancima je publika 12. igrač na Gradskom stadionu, Foto: Privatni album/Milan Radulović

Takmičenje u Drugoj fudbalskoj ligi završilo je zimski odmor i sjutra će, utakmicama 20. kola startovati proljećni dio. Sa svega četiri utakmice, pošto je zbog finansijske nemogućnosti OFK Nikšić odustao od daljeg takmičenja.

Situacija koja se ne događa prvi put (prije pet godina iz Druge lige istupio je Čelik), "iskrojila" je tabelu koja nakon brisanja svih rezultata nikšićkog tima iz prvog dijela sezone ima malo drugačiji izgled.

Druga liga, Tabela
foto: FSCG

Tako je posljednjeplasirani tim na tabeli, ulcinjski Otrant, značajno skratio "rastojanje" u borbi za opstanak. Istupanjem Nikšića ispada još jedan klub, a prednost Igalo se sa devet bodova u odnosu na Otrant "istopila" na na svega pet. I Zeta je imala devet bodova više, a sada je tek šest iznad Ulcinjana.

Berane je jesenji dio završilo sa dva boda više od Bokelja ali nakon nove tabele, oduzeto sa utakmicama protiv Nikšića, i Kom ima isti zaostatak kao i Kotorani, iako je bio na minus četiri.

Izabranici Milana Radulovića su prvi favorit za promociju u Merdianbet 1. CFL, pošto se Berane, u programu hrvatske agencije "Niagara", tokom prelaznog roka značajno pojačalo.

Bokelj je tokom prelaznog roka pokazao da želi isto, dok je Kom bio manje aktivan u izmjeni sastava.

Otrant je bio najaktivniji, pa je uz novog trenera, Dejana Vukićevića, u Ulcinj stiglo čak devet fudbalera, i to sa značajnim isksutvom, poput Petra Orlandića, Harade...

Sjutra, u 18. kolu, lider Berane gostuje na Trešnjici, Grbalj dočekuje Igalo, na DG areni je Podgorica domaćin Mladosti DG, dok na stadionu Koma na Zlatici dolazi Otrant-Olympic.

Bonus video: