Ostrvo drhti, najveći derbi startuje od 17.30 sati, "redsi" i "đavoli" pozivaju navijače na poštovanje rivala

Najveći derbi i sudar najtrofejnijih klubova na Ostrvu, odigraće se danas od 17,30 sati na "Enfildu"

5756 pregleda 3 komentar(a)
Kop očekuje da u najvećem derbiju Mo prestigne 128 pogodaka u ligi, rekordera kluba Robija Faulera, Foto: REUTERS
Kop očekuje da u najvećem derbiju Mo prestigne 128 pogodaka u ligi, rekordera kluba Robija Faulera, Foto: REUTERS

Najveći derbi i sudar najtrofejnijih klubova na Ostrvu, odigraće se danas od 17,30 sati na "Enfildu".

Domaći LIverpul, protiv najvećeg neprijatelja ne igra samo za čast, pošto je sa 10 bodova u posljednja četiri kola ekipa Jirgena Klopa iskoristila loš niz rivala i pobjedom bi bila nadomak zoni Lge šampiona.

Mančester junajted ne zna za poraz već 11 utakmica, Erik ten Hag je u Liga kupu podigao prvi trofej na Ostrvu, a navijači "đavola" sanjanju o četiri trofeja nakon eliminisanja lidera La Lige, Barselone iz Lige Evrope te plasmana u četvrtfinale FA kupa.

I u slučaju da dobije dvije utakmice zaostatka Junajted će opet imati šest bodova iza Arsenala, ali... Premijer liga je prejaka i niko unaprijed ne piše bodove.

Rivalstvo najveće i važnost ogromna, pa...

Zajedničko saopštenej i obraćanje navijačima stiglo je iz oba tabora, naročito da ne koriste skandiranja koja bole - tragediju na Hilsbrou i avionska nesreća Bejzbijevih beba u Minhenu.

"Rivalstvo između Mančester junajteda i Liverpula jedno je od najvećih u svjetskom fudbalu. Svi volimo navijačku strast kada se naše ekipe nadmeću, ali postoje granice koje se ne smiju preći", naglasili su Ten Hag i Klop.

"Neprihvatljivo je koristiti smrt ljudi - u vezi s bilo čijom tragedijom - kako bi se izvršio pritisak na protivnika - vrijeme je da se tome stane na put. Odgovorni za to bacaju sjenku ne samo na ugled naših klubova, nego, što je još važnije, na njihov ugled kao navijača i ugled naših gradova", kazao je Ten Hag.

"Tako posebno je i intenzivno da rivalstvo ne treba promijeniti, ali ne smije preći u pretenciozno. Želimo buku i strast, ali ne i skandiranja kojima nema mjesta. Uzdržati se od otrovih strijelica biće puno bolje za sve nas”, dodao je Klop.

Bonus video: