Liverpul na sedmom nebu, Ten Hagova velika mrlja u sezoni povratka Junajteda (VIDEO)

"Redsi" deklasirali najvećeg rivala - 7:0 na "Enfildu"

18547 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U sezoni u kojoj je Mančester junajted definitivno pokazao da ide u pravom smjeru nakon godina lutanja postojaće neizbrisiva mrlja u duelu sa najvećim rivalom - Liverpulom.

Ako su "crveni đavoli" posljednjih mjeseci išli samo naprijed, prije sedam dana su osvojili i trofej u Liga kupu, danas su na "Enfildu" napravili ogroman korak unazad - Liverpul ih je nadigrao, na kraju i rezultatski ponizio. Bilo je čak 7:0.

Četrdesetak minuta je veliki derbi engleskog i evropskog fudbala bio izjednačen, a onda je "redsima" samo sedam i po minuta trebalo da deklasiraju sastav Erika ten Haga.

Liverpul
foto: Reuters

"Razbijanje" je najavio Kodi Gakpo sjajnim golom u 43. minutu, u 47. je pogodio i Darvin Nunjes, a već u 50. još jednom novajlija iz PSV-a koji je u januaru izabrao Liverpul upravo ispred Junajteda.

Od tog momenta odbrana i vezni red Junajteda nisu postojali, Liverpul se vođen Mohamedom Salahom poigravao sa rivalom i nastavio da stvara šanse.

Salah je asistirao kod trećeg gola (prethodno je driblinzima izludio Lisandra Martinesa), a onda je bio red da se i on upiše.

Uradio je to, za njega atipično, desnom nogom kada je uz pomoć prečke matirao Davida de Heu.

Ni tada nije bio kraj, Liverpul je napadao u serijama, pa se drugi put upisao i Nunjes, ovog puta glavom na centaršut Džordana Hendersona.

Bilo je i tada samo pitanje koliko će golova primiti De Hea, ispostavilo se da je još dva puta vadio loptu iz mreže - pogađali su Salah i Roberto Firmino.

Salah, koji je 12 puta pogađao u derbijima sa Junajtedom, postao je najbolji strijelac u istoriji Liverpula u Premijer ligi sa 129 golova.

Ovo je najubjedljivija pobjeda u istoriji najvećeg engleskog rivalstva - dosadašnji rekord je star 127 godina i četiri mjeseca, jer je Liverpul porazio preteču Junajteda, Njuton hit, 7:1 u oktobru 1895.

Junajted je izjednačio najteži poraz u istoriji.

Bonus video: