Klop: Nemam riječi; Salah: Poseban osjećaj

Liverpul u derbiju deklasirao Mančester junajted - 7:0

5591 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Igrači Liverpula održali su večeras čas fudbala Mančester junajtedu, velikog rivala savladali 7:0 i nastavili borbu za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Redsi" su poveli u finišu prvog dijela, a onda su u nastavku čak šest puta tresli mrežu Davida de Hee. Po dva puta su se upisali Mohamed Salah, Kodi Gakpo i Darvin Nunjes, a gol je postigao i Roberto Firmino.

"Nemam riječi. Spektakularna utakmica. Izvanredna. Igrali smo vrhunski fudbal protiv ekipe koja je u vrhunskoj formi. Ovo je fudbal, sve je moguće. Ostali moraju da znaju da smo još tu. To nije bio slučaj jedno vrijeme, ali večerašnja predstava je pokazala šta sve možemo", bio je oduševljen menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Liverpul je uhvatio voz za plasman u Ligu šampiona. Ekipa na petom mjestu ima tri boda manje i utakmicu manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

"Poseban osjećaj je pobijediti Mančester junajted. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i da nastavimo da pobjeđujemo. Nadam se da će nam ovaj trijumf biti vjetar u leđa pred nastavak sezone", rekao je nakon meča Salah.

Egipćanin je postao najbolji strijelac u istoriji Liverpula sa 129 pogodaka.

"Neću da lažem - ovo je poseban rekord za mene. Postao sam najbolji strijelac na utakmici protiv Mančester junajteda. Nevjerovatno", dodao je Salah.

Na pitanje novinara koji mu je gol najdraži, kratko je odgovorio:

"Posljednji".

Meč je obilježio i mladi Kodi Gakpo, koji je dugo vremena bio na meti Mančester junajteda, ali je krajem godine završio u Liverpulu i danas postigao dva pogotka protiv "đavola".

"Znao sam da je ovo velika utakmica za klub i navijače. Mnogi su mi to govorili. Bili smo motivisani, odlučni, željeli smo da ih pritiskamo. Imali smo dovoljno šansi, ali i sreće, nevjerovatno je da smo postigli sedam golova. Ali, moramo da nastavimo vrijedno da radimo i zadržimo pobjednički mentalitet", poručio je Holanđanin.

Bonus video: