Juve tri puta pogodio stativu, Manćini donio pobjedu Romi

Murinjova ekipa prvi put nakon 2020. savladala Juventus - 1:0

7394 pregleda 0 komentar(a)
Đanluka Manćini, Foto: Shutterstock
Đanluka Manćini, Foto: Shutterstock

Fudbaleri Rome su prekinuli niz od pet mečeva bez pobjede nad Juventusom i velikog rivala večeras savladali na "Olimpiku" (1:0) u 25. kolu Serije A.

Posljednji trijumf nad Juveom "vučica" je ostvarila 1. avgusta 2020. godine, a večeras je, uz dosta sreće, stigla do pobjede.

Trenutak odluke dogodio se u 53. minutu, kada je Đanluka Manćini snažno šutirao sa oko 25 metara i zatresao mrežu. Roma do kraja nije zaprijetila, ali jeste strahovala za pobjedu, budući da su gosti imali sjajne prilike, koje nisu uspjeli da realizuju.

Juventus je večeras tri puta pogodio stativu, a prvi put u 44. minutu kada je Rabio glavom pogodio okvir gola.

U drugom dijelu, nakon Manćinijevog gola, zaprijetio je Kvadrado i iz slobodnog udarca pogodio stativu, da bi u finišu utakmice, nakon jednog prekida, lopta pogodila Manćinija, a onda i stativu.

Šansu je imao i Anhel di Marija, ali je Patrisio fenomenalno reagovao. U 98. minutu je veliku priliku imao i Danilo, ali je Portugalac još jednom odbranio.

Meč je obilježio i Mojze Kin koji je u 89. minutu ušao u igru i poslije pola minuta dobio crveni karton.

Roma je nakon večerašnjeg trijumfa na četvrtom mjestu sa istim brojem bodova (47) kao i petoplasirani Milan. Inter ima tri, a Lacio bod više.

Juve je na 8. mjestu sa 35 bodova.

Bonus video: