Bura u Španiji - sudije guraju Barselonu ka tituli

Valensija oštećena na „Kamp nouu”, Betis cijelo 2. poluvrijeme protiv Reala trebalo da igra sa igračem manje, ali niko nije vidio da je Aitor Ruibal bez lopte udario Eduarda Kamavingu

2935 pregleda 4 komentar(a)
Sudije nisu gledale VAR da li je napravio penal nad Franom Peresom: Frank Kesi na utakmici sa Valensijom, Foto: Reuters/Albert Gea
Sudije nisu gledale VAR da li je napravio penal nad Franom Peresom: Frank Kesi na utakmici sa Valensijom, Foto: Reuters/Albert Gea

Na 14 kola do kraja La Lige, Barselona ima devet bodova više od Reala i u sjajnoj je poziciji da osvoji prvu titulu poslije četiri godine.

Ali, ne može se bez skandala - Katalonci su imali pomoć sudija u pobjedi nad Valensijom (1:0), dok je „kraljevski klub” oštećen na gostovanju Betisu (0:0). Da nije bilo tako, razlika je mogla da bude pet, ili čak četiri boda.

U Valensiji su očajni zato što arbitar Havijer Alberola nije sudio penal Franka Kesija nad Franom Peresom u 86. minutu. Da stvar bude još gora, iako je kontakt bio očigledan, situacija se nije ni pregledala preko VAR-a!

„Super deporte” je preko cijele naslovne napisao „Pljačka”, a u nadnaslov stavio skandal, prevara, otimačina, poigrao se sa VAR-om i formirao riječ vargüenza, umjesto vergüenza (sramota), te dodao i mano Negreira (ruka Negreire), čime je aludirao na aktuelni skandal, u kojem se dokazalo da je Barsa godinama plaćala sudiju Enrikesa Negreiru.

Naslovna strana „Super deportea” iz Valensije
Naslovna strana „Super deportea” iz Valensijefoto: Super Deporte

I dok mediji u Barseloni likuju („Mundo deportivo” je napisao „Adios Madrid”), „Marka” i „As” kritikuju Real, koji je na posljednje tri utakmice dao samo gol.

Ali, možda bi na „Benito Viljamarinu” sve bilo drugačije da je sudija Sesar Soto u nadoknadi 1. poluvremena isključio Aitora Ruibala zbog udaranja Eduarda Kamavinge bez lopte.

Uzgred, pitanje je i da li je u 78. minutu Vilijam Karvaljo skrivio penal nad Karimom Benzemom.

Bonus video: