"Crveni đavoli" sanjaju Salaha i Gakpa

Liverpul nanio najteži poraz Mančester junajtedu u istoriji, egipatski i holandski napadač radili šta su htjeli

4767 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dugo je Mohamed Salah bio u sporijem ritmu, to se najbolje odrazilo i na neubjedljiva izdanja Liverpula, ali ima još dovoljno vremena da se situacija popravi, da "redsi" urade nešto veliko.

Da sezona nije izgubljena pokazalo se u nedjelju u epskom okršaju Liverpula i Mančester junajteda koji je završen nestvarnom pobjedom domaćina - bilo je čak 7:0. Niko nikada nije tako deklasirao "crvene đavole"...

Ukupno 60 minuta duela (do 43. je rezultat bio 0:0) Liverpul je radio šta je želio, a vodio ga je upravo Salah - dvostruki strijelac i dvostruki asistent u nestvarnom trijumfu velikana iz grada Bitlsa koji je obilježio i Kodi Gakpo.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Žoze Sa (Vulverhempton) - "vukovi" imaju sigurnost na golu, vidjelo se to i u duelu protiv Totenhema i Harija Kejna.

ODBRANA

Manćini (Roma) - defanzivac Rome je poznat po prljavoj igri, a u derbiju protiv Juventusa je učinio da se o njemu priča na drugačiji način - donio je "vučici" pobjedu fantastičnim golom sa 25 metara i lansirao je na diobu četvrtog mjesta.

Fofana (Čelsi) - navijači "plavaca" su bili zaboravili kakav je ukus pobjede, sve do subotnjeg popodneva koje im je uljepšalo skupo pojačanje iz Lestera.

Vesli Fofana
foto: Reuters

Francuz je bio jedini strijelac protiv Lidsa, da li je Čelsi napokon krenuo

SREDINA

Vesino (Lacio) - Rimljani mogu da se pohvale da su tek druga italijanska ekipa ove sezone koja je srušila neprikosnovenog lidera Serije A.

Napoli je pao zahvaljujući fenomenalnom udarcu Urugvajca, pa i Lacio vjeruje da može da se plasira u Ligu šampiona.

Nelson (Arsenal) - nije Nelson anonimus za englesku javnost, ali je bio pomalo zaboravljen nakon svih povreda koje su ga zadesile ove sezone. Vratio se na teren u pravom momentu - taman da postigne gol vrijedan tri boda u velikom preokretu protiv Bornmuta.

Arsenal
foto: Reuters

Foden (Mančester siti) - šampion je dočekao pravog Fodena, mladića koji nema strah na terenu. Nije ustuknuo ni pred "dvometrašima" u odbrani Njukasla.

Džan (Borusija Dortmund) - na kojoj god poziciji da igra, iskusni fudbaler daje doprinos igri i rezultatima Borusije. Bio je strijelac u derbiju sa Lajpcigom, "milioneri" i dalje dijele prvo mjesto sa Bajernom.

NAPAD

Salah (Liverpul) - postao je najbolji strijelac ikada u mečevima Liverpula i Mančester junajteda, kao i najbolji strijelac u istoriji "redsa" u Premijer ligi...

Gakpo (Liverpul) - ... od njegovog pogotka je krenula goleada na "Enfildu". Postigao je dva gola, odigrao maestralno.

Ikone (Fiorentina) - nije se upisao u strijelce, ali je bio prevelik zalogaj za odbranu Milana. Iznudio je penal za 1:0 kada je nadmudrio Tomorija.

Depaj (Atletiko Madrid) - nije Atletiko poznat po goleadama, ali i to se dogodilo na "Vandi" u duelu sa Seviljom (6:1). Prva dva pogotka domaćina su djelo pomalo zaboravljenog Holanđanina.

Memfis Depaj
foto: Reuters

Bonus video: