Mbape dres u kojem je ispisao istoriju poklonio rivalu čija je kćerka preminula

Mbape u tunelu potražio napadača Nanta Ignatijusa Ganagoa i poklonio mu dres u kojem je postao najbolji strijelac u istoriji PSŽ-a. Razlog za takav potez je porodična tragedija kamerunskog internacionalca, kojem je prije dvije sedmice preminula petogodišnja kćerka Kloi

5583 pregleda 2 komentar(a)
Ignatijus Ganago slavi gol protiv PSŽ-a, Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier
Ignatijus Ganago slavi gol protiv PSŽ-a, Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier

Na utakmici sa Nantom u subotu, Kilijan Mbape je postao najbolji strijelac u istoriji Pari Sen Žermena, jer je dao 201. gol na 247. nastupu za „svece” i nadmašio Edinsona Kavanija, koji je stao na koti 200.

Ali, druga stvar je oduševila francusku javnost, koja je pokazala da 24-godišnji napadač ima dušu.

Nakon meča, u tunelu je potražio napadača „kanarinaca” Ignatijusa Ganagoa i poklonio mu dres u kojem je ispisao istoriju. Iako je htio da ga zadrži, odlučio je da ode do Ganagoa, zagrlio ga i nakon emotivnog razgovora mu dao poklon za uspomenu.

Razlog za takav potez jednog od najboljih fudbalera svijeta je porodična tragedija kamerunskog internacionalca, kojem je prije dvije sedmice preminula petogodišnja kćerka Kloi.

Ganago je zbog njene iznenadne bolesti napustio tim pred prvi meč sa Juventusom u Ligi Evrope, hitno otputovao u Kamerun, ali nije stigao na vrijeme. Mala Kloi je preminula dok je on bio u avionu...

Smogao je snage da se vrati u Francusku, zaigrao već u revanšu protiv Juventusa, a u subotu je dao i gol na „Parku prinčeva”.

Kilijan Mbape, Ignatijus Ganago
foto: twitter.com/ActuFoot_

Bonus video: