Čelsiju treba najbolja utakmica u Poterovoj eri

Revanš mečevi 1/8 finala Lige šampiona: Borusija gostuje u Londonu nakon pobjede od 1:0 u Dortmundu, Benfika čeka Klub Briž (u prvom meču je slavio 2:0)

3900 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona u fudbalu biće poznati večeras nakon duela u Lisabonu i Londonu (21 čas).

Na dobrom putu da se domogne plasmana među osam najboljih je Benfika, nakon što je u Belgiji savladali Klub Briž 2:0, a mnogo uzbuđenja se očekuje na “Stamford bridžu” gdje Čelsi čeka Borusiju Dortmund.

"Milioneri" imaju gol prednosti iz prve utakmice, omogućio ga je Karim Adejemi, koji će gotovo sigurno propustiti večerašnji meč zbog povrede.

Adejemi je prije dvadesetak dana na "Vestfalenu" uhvatio Čelsi na spavanju i u 63. minutu pogodio iz kontranapada kada je “preletio” Enca Fernandesa i matirao Kepu Arizabalagu.

Taj pogodak je napravio razliku iako je sastav Grejema Potera vjerovatno zaslužio više nakon svih šansi koje je stvorio...

"Bio bih zadovoljan kada bismo ponovili izdanje iz Dortmunda i siguran sam da bismo onda bili veoma blizu pobjede i prolaska", rekao je Poter.

Čelsi je u subotu savladao Lids (1:0, gol Veslija Fofane) i prekinuo lošu seriju, a Borusija dolazi u London u top formi - sa svih 10 trijumfa u 2023. godini.

"Lakše je trenirati i misliti o narednom protivniku nakon što pobijedite. Svi u klubu su drugačiji poslije pobjeda, to je potpuno prirodno. Ali, u Ligi šampiona se greške ne praštaju, mi smo ih pravili i protiv Lidsa. Zato moramo da budemo mudri i prije svega skoncentrisani", poručio je Poter.

Prvi put bi na terenu još od avgusta prošle godine mogao da bude oporavljeni N’Golo Kante.

"Samo njegovo prisustvo daje ekipi drugu dimenziju. Ipak, fale mu utakmice i moramo da budemo oprezni", jasan je Poter.

Borusija nije tim koji zna i koji želi da se brani.

"Kao i uvijek, igraćemo na pobjedu. Okolnosti tokom meča mogu da okrenu sve, ali naša ideja je oduvijek bila da postignemo gol više od rivala", ističe trener Borusije Edin Terzić.

U Lisabonu se pita Benfika.

U Belgiji je pokazala da je bolja od Klub Briža (pogađali su Žoao Mario i David Neres za 2:0), večeras želi rutinski meč.

"Ne smijemo da pomislimo da je gotovo. Klub Briž je rival koji može da nam stvori probleme i koji se sigurno neće predati", rekao je trener "orlova" Rodžer Šmit.

Klub Briž je već ove sezone u Ligi šampiona gostovao u Portugalu i bio je nemilosrdan, deklasirao je Porto - 4:0.

Bonus video: