Đorđević junak Sočija, upisali se Mijušković, Osmajić i Bubanja

Nekadašnji napadač Zenita postigao prve golove u novom klubu i srušio CSKA iz Moskve

6489 pregleda 1 komentar(a)
Đorđević dvostruki strijelac, Foto: Soči
Đorđević dvostruki strijelac, Foto: Soči

Napadač Sočija Luka Đorđević obilježio je prethodni vikend kada je riječ o učinku crnogorskih internacionalaca. Soči je u 18. kolu Premijer lige Rusije savladao CSKA, a Budvanin je za sedam minuta postigao dva pogotka i svom timu donio bitnu pobjedu - 2:0.

Đorđević je u igru ušao u 71. minutu, u 72. i 78. je riješio pitanje pobjednika, pa ga je Sofascore ocijenio sa 8,5. To su, inače, bili prvi golovi crnogorskog napadača u ruskom klubu, u koji je stigao na početku sezone iz danskog Vejlea. Soči je nakon ove pobjede na sedmom mjestu na tabeli sa 28 bodova.

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Na drugom mjestu je fudbaler Mjeđa Nemanja Mijušković (8). Defanzivac poljskog prvoligaša je pogodio mrežu Jagielonije i svom timu donio bod (1:1) u 23. kolu Ekstraklase. Podgoričanin je postigao drugi gol na posljednja tri meča i nastavio je sa dobrim partijama.

Mjeđ je na posljednjem mjestu na tabeli sa šest bodova manje od Gornjika, koji je u bezbjednoj zoni.

Poslije Mijuškovića slijedi golman Al-Adalha Milan Mijatović (7,9). Al-Adalh je u 19. kolu Premijer lige Saudijske Arabije nakon preokreta savladao Al-Šabab (2:1), a Mijatović je meč završio sa šest odbrana.

Četvrti najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je Milutin Osmajić (7,3), koji je bio strijelac za Vizelu. Portugalska ekipa je u 23. kolu Primeire savladala Estoril 3:0, a Osmajić je postigao šesti gol u šampionatu...

Na petom mjestu je Osmajićev nekadašnji saigrač iz Sutjeske Vladan Bubanja (7,2). Vezista je u nedjelju pogodio na Poljudu protiv Hajduka i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Lokomotive (4:3) protiv hrvatskog velikana nakon dvije godine.

Bubanja je ove sezone tri puta bio strijelac u HNL-u, pogađao je i u trijumfima nad Šibenikom i Osijekom.

Bonus video: