Petar Škuletić završio karijeru

„Mogao sam po godinama još da igram, ali gledajući kako sam djelovao posljednjih godina moje karijere, shvatio sam da je bolje da prestanem. Posljednjih godina sam igrao čisto da produžim karijeru. Nisam imao ambiciju”, rekao je Škuletić u srpskom podkastu „Alesto”

7644 pregleda 12 komentar(a)
Škuletić u dresu TSC-a na utakmici sa Vojvodinom, Foto: fktsc.com
Škuletić u dresu TSC-a na utakmici sa Vojvodinom, Foto: fktsc.com

Iako je tek u 33. godini, Petar Škueltić je odlučio da završi karijeru.

Nekadašnji napadač Partizana, koji je rođen u Danilovgradu, odlučio je da se oprosti od fudbala jer više nema ambicije. Bez kluba je od kraja prošle sezone, kada mu je istekao ugovor sa TSC-om iz Bačke Topole.

„Riješio sam da stavim tačku na karijeru. Mogao sam po godinama još da igram, ali gledajući kako sam djelovao posljednjih godina moje karijere, shvatio sam da je bolje da prestanem. Ponosan sam na sve što sam uradio. Kako sam krenuo, kuda sam išao, zaobilaznim putem do Partizana. Nemam za čim da žalim. Posljednjih godina sam igrao čisto da produžim karijeru. Nisam imao ambiciju”, rekao je Škuletić u srpskom podkastu „Alesto”.

Škuletić je kao dječak otišao u Partizan, bio u Teleoptiku, a onda bio u austrijskom LASK-u i Vojvodini, kao i na pozajmicama u Zeti i Radničkom iz Niša.

U Partizan se vratio u januaru 2014. i pod pod patronatom Marka Nikolića na 40 utakmica upisao 28 golova i 13 asistencija.

To ga je preporučilo Lokomotiivi iz Moskve, koja je u februaru 2015. za njega platila 3,2 miliona eura. Za „željezničare” je pogodio 12 puta na 47 nastupa, a potom je igrao u turskim klubovima Genčerbirligi i Sivaspor, kao i francuskom Monpeljeu i azerbejdžanskom Sabahu.

U januaru prošle godine je stigao u TSC i na šest utakmica pogodio jednom.

Iako je imao i poziv da igra za reprezentaciju Crne Gore, odlučio je da nastupa za Srbiju, u čijem dresu mu je bio isti učinak kao u timu iz Bačke Topole - šest utakmica, jedan gol.

Bonus video: