Budućnost gost Arsenala, bez navijača i po teškom terenu, Đuričković: To je problem za nas

„Bili uslovi otežani ili ne, nadam se da ćemo biti koncetrisani kada dođemo u prave šanse“, kaže vezista Budućnosti pred meč u Radanovićima

2910 pregleda 5 komentar(a)
Miomir Đuričković, Foto: FK Budućnost
Miomir Đuričković, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti gostuju sjutra Arsenalu u Radanovićima u okviru 24. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

To što se zbog neuslovnog stadiona u Tivtu meč igra na neutralnom terenu Grblja i nije neka prednost za Budućnost, tvrde u podgoričkom taboru, iz dva razloga.

Prvi je što će se igrati pred praznim tribinama, jer "kotorska policija nije izrazila spremnost da obezbjeđuje utakmicu", kako su saopštili iz FK Arsenal.

Budućnost, koju najvjerniji navijači prate na svim gostovanjima, ovoga puta neće imati podršku "varvara".

Drugi razlog je - očekuju u podgoričkom taboru - težak teren u Radanovićima.

„Nismo bili tamo od priprema, moguće je da teren neće biti u dobrom stanju i da će uslovi biti teški, a to realno predstavlja problem za nas, jer smo ekipa koja traži i igra pas“, poručio je defanzivni vezista Miomir Đuričković.

Bez obzira na sve, Budućnosti ide na pobjedu, i mora da ide na pobjedu.

„Bili uslovi otežani ili ne, nadam se da ćemo biti koncetrisani kada dođemo u prave šanse“, dodao je Đuričković.

Arsenal je hit, pravo osvježenje prvoligaškog karavana, ekipa koja debituje u eliti i koja ne igra domaće utakmice na svom terenu trenutno dijeli 3. mjesto na tabeli, bori se za plasman na internacionalnu scenu.

„Arsenal je odlična ekipa, pričali smo o njoj kao iznenađenju prvog dijela sezone, a sada su to samo potvrdili. Bitno je da budemo skoncetrisani, da iskoristimo šanse koje stvorimo, a kada se dođe do prvog gola, lakše je i igrati i sačuvati rezultat“, ističe 25-godišnji vezista u razgovoru za zvanični sajt kluba.

Budućnost ima dva boda manje od vodeće Sutjeske, ali i utakmicu manje. Takav odnos je bio i prije najvećeg crnogorskog derbija, koji je u srijedu veče pod Goricom završen 1:1.

"Mislim da smo pri rezultatu 1:1 možda mogli da dodamo još malo više gasa, jer smo bili svježiji u odnosu na Sutjesku. Međutim, kao da smo se negdje zadovoljili nakon gola iz prekida. Iskreno, mogli smo da postignemo još jedan gol ili makar da stvorimo par ozbiljnih situacija i da pokušamo“, poručio je Đuričković, koji je odigrao dobar meč protiv Sutjeske.

„Zadovoljan sam igrama, ali svi mi stavljamo kolektiv ispred svega. Svi mi imamo individualne želje i motive što je normalno, ali kolektiv i ekipa su ispred svega. Ostajemo fokusirani na ekipu i zajednički rezultat“.

Duel u Radanovićima počinje u 15 sati, uz direktan prenos na Javnom servisu, a sudi Miloš Savović iz Podgorice.

Bonus video: