Brnović: Titula se rješava u ovakvim utakmicama

Bitna nam je svaka utakmica, svaki bod do kraja, kaže trener Sutjeske Nenad Brnović pred sjutrašnji meč sa Dečićem kraj Bistrice (18 h)

2120 pregleda 5 komentar(a)
Nenad Brnović, trener Sutjeske, Foto: FSCG
Nenad Brnović, trener Sutjeske, Foto: FSCG

Sutjeska i Dečić igraju sjutra kraj Bistrice derbi 24. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Utakmica, međutim, ne spada u kategoriju onih koji direktno rješavaju šampionsku trku - zbog Dečića, koji je jesenas bio kandidat za titulu, ali ga je serija slabih rezultata spustila na peto mjesto i odbacila iz te trke.

Trener Nikšićana Nenad Brnović je sjutrašnju utakmicu, međutim, svrstao u kategoriju onih koji će bitno uticati na krajnji plasman, a posebno nakon subotnjeg remija njegovog tima protiv Budućnosti, jedinog konkurenta u borbi za tron.

"Rekao sam i prije da derbi neće riješiti trku, ona se rješava u ovakvim utakmicama", kazao je Brnović, aludirajući na meč sa Dečićem.

Sutjesci, dakle, treba pobjeda - treba joj i serija pobjeda...

"Trebamo prije svega da arhiviramo subotnji meč protiv Budućnosti, ali nije to lako jer imali smo ozbiljne posljedice u igračkom kadru. To smo imali i u prvom dijelu sezone pa smo ih riješili, vjerujem da ćemo ih prebroditi ponovo".

Ilija Tučević je zbog povrede tetive završio sezonu, protiv Dečića zbog kartona neće biti Grivića i Nikolića.

"Bitna nam je svaka utakmica, svaki bod do kraja. Igrači bi trebalio da ponove pristup sa posljednjeg meča. Moramo i da podignemo koncentraciju u odbrani. Očekujem težak meč, ali i dobru igru i našu pobjedu", smatra Brnović.

Sutjeska je jesenas oba puta pobijedila Dečić.

"Čeka nas dobra ekipa, klub koji dosta ulaže u svoj tim, dobili su novog trenera i sigurno su silno motivisani da ostvare pobjedu. Dobro ih poznajemo i ako ponovimo jesenja izdanja koja smo pružili protiv njih vjerujem u novu pobjedu pred našim navijačima", kaže defanzivac Anto Babić.

Dečić se probudio u subotu protiv Rudara, ostvario je prvu pobjedu nakon četiri vezana poraza.

"Dolazi nam u goste dobra ekipa koja je imala šampionske ambicije. Promijenila je puno igrača, dovela i novog trenera, Gaćinovića, koji je dokazano ime u Srbiji. U posljednja dva kola su podigli nivo forme, iako nisu dobro otvorili drugi dio prvenstva. Protiv Budućnosti su zaslužili više, ali im se sve to vratilo protiv Rudara, pobijedili su i prekinuli lošu seriju po njih", kaže Brnović na kraju.

Meč kraj Bistrice igra se u 18 časova, uz direktan prenos nekog od kanala TV Arenasport.

Bonus video: