Budućnost strepi od terena, Dečić testira Sutjesku

Danas svi mečevi 24. kola Meridian 1. CFL, Arsenal pred praznim tribinama u Radanovićima čeka Budućnost (15), Tuzani kraj Bistrice (18)

4192 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost je jesenas slavila 4:0 protiv Arsenala u Kotoru, Foto: FSCG
Budućnost je jesenas slavila 4:0 protiv Arsenala u Kotoru, Foto: FSCG

Nastavlja se Meridian 1. Crnogorska liga u ubrzanom ritmu, nastavljaju se borbe za titulu, Evropu i opstanak - danas su na programu utakmice 24. kola.

Dva su derbija, po pozicijama na tabeli - vodeća Sutjeska u 18 sati dočekuje petoplasirani Dečić, drugoplasirana Budućnost tri sata ranije gostuje Arsenalu, koji je na diobi trećeg mjesta.

U Beranama igraju Jezero - Mornar (15), u Bijelom Polju Jedinstvo - Iskra (15), dok Petrovac u noćnom terminu (18) igra sa posljednjeplasiranim Rudarom.

BEZ PUBLIKE U RADANOVIĆIMA, PODGORIČANE JOŠ NEŠTO BRINE

Duel Arsenala i Budućnosti na neutralnom terenu u Radanovićima igraće se bez publike. Kako su saopštili iz tivatskog kluba, “kotorska policija nije izrazila spremnost da obezbjeđuje utakmicu”.

Hendikep, smatraju iz Budućnost, koju najvjerniji navijači prate na svim gostovanjima, a Podgoričani se plaše i stanja terena.

”Nismo bili tamo od priprema, moguće je da teren neće biti u dobrom stanju i da će uslovi biti teški, a to realno predstavlja problem za nas, jer smo ekipa koja traži i igra pas”, kazao je defanzivni vezista Miomir Đuričković.

Bez obzira na sve, Budućnosti ide na pobjedu, i mora da ide na pobjedu.

”Bili uslovi otežani ili ne, nadam se da ćemo biti koncetrisani kada dođemo u prave šanse”, dodao je Đuričković.

Arsenal je hit, pravo osvježenje prvoligaškog karavana, ekipa koja debituje u eliti i koja ne igra domaće utakmice na svom terenu trenutno dijeli 3. mjesto na tabeli, bori se za plasman na internacionalnu scenu.

”Arsenal je odlična ekipa, pričali smo o njoj kao iznenađenju prvog dijela sezone, a sada su to samo potvrdili. Bitno je da budemo skoncetrisani, da iskoristimo šanse koje stvorimo, a kada se dođe do prvog gola, lakše je i igrati i sačuvati rezultat”, ističe 25-godišnji vezista u razgovoru za zvanični sajt kluba.

Budućnost ima dva boda manje od vodeće Sutjeske, ali i utakmicu manje. Takav odnos je bio i prije najvećeg crnogorskog derbija, koji je u srijedu veče pod Goricom završen 1:1.

BRNOVIĆ: TITULA SE ODLUČUJE NA OVAKVIM MEČEVIMA

Sutjeska dočekuje Dečić četiri dana nakon remija protiv Budućnosti pod Goricom, a trener Nikšićana Nenad Brnović najavio je meč na interesantan način:

”Rekao sam i prije da derbi protiv Budućnosti neće riješiti trku za titulu, ona se rješava u ovakvim utakmicama”, kazao je Brnović, aludirajući na meč sa Dečićem.

Sutjesci, dakle, treba pobjeda - treba joj i serija pobjeda...

”Trebamo prije svega da arhiviramo subotnji meč protiv Budućnosti, ali nije to lako jer imali smo ozbiljne posljedice u igračkom kadru. To smo imali i u prvom dijelu sezone pa smo ih riješili, vjerujem da ćemo ih prebroditi ponovo”.

Ilija Tučević je zbog povrede tetive završio sezonu, protiv Dečića zbog kartona neće biti Grivića i Nikolića.

”Bitna nam je svaka utakmica, svaki bod do kraja. Igrači bi trebalo da ponove pristup sa posljednjeg meča. Moramo i da podignemo koncentraciju u odbrani. Očekujem težak meč, ali i dobru igru i našu pobjedu”, smatra Brnović.

Sutjeska je jesenas oba puta pobijedila Dečić.

”Čeka nas dobra ekipa, klub koji dosta ulaže u svoj tim, dobili su novog trenera i sigurno su silno motivisani da ostvare pobjedu. Dobro ih poznajemo i ako ponovimo jesenja izdanja koja smo pružili protiv njih vjerujem u novu pobjedu pred našim navijačima”, kaže defanzivac Anto Babić.

Dečić se probudio u subotu protiv Rudara, ostvario je prvu pobjedu nakon četiri vezana poraza.

- Mnogo će nam značiti, posebno na psihološkom planu, jer smo loše otvorili proljećni dio sezone i vezali tri poraza. To je nešto što nismo očekivali, a ni igra u tim susretima nije bila onakva kakvu smo očekivali. Očekujemo tešku utakmicu, Sutjeska je u borbi za titulu, a mi sa druge strane u borbi za treće mjesto. Ne treba očekivati lijepu utakmicu, ali borbenu svakako. Poštujemo rivala, ali znamo naše kvalitete i probaćemo da trijumfujemo, a možda na kraju budemo zadovoljni i bodom - kaže Draško Božović, vezista Dečića.

Parovi 24. kola

Arsenal - Budućnost (15 h)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Jedinstvo Franca - Iskra (15)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Jezero - Mornar (15)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Sutjeska - Dečić (18)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Petrovac - Rudar (18)

Sudija: Manojlo Sekulić (Podgorica)

Bonus video: