Dečić zaustavio Sutjesku, Rudar preokretom do pobjede u Petrovcu

Kompletirano 24. kolo Meridianbet 1. CFL. Bez promjena na vrhu nakon remija Budućnosti i Sutjeske

26661 pregleda 12 komentar(a)
Andrej Bajović (Dečić) i Novica Eraković (Sutjeska), Foto: FSCG
Andrej Bajović (Dečić) i Novica Eraković (Sutjeska), Foto: FSCG
Ažurirano: 08.03.2023. 20:47h

Sutjeska je propustila priliku da iskoristi kiks Budućnosti i učvrsti se na prvom mjestu - zaslužen bod kraj Bistrice osvojio je Dečić (1:1).

Francuz Sahli pogodio je mrežu Tuzana u 78. minutu kada je u akciji rezervista nakon kontranapada dobio loptu na lijevoj strani od Dušana Vukovića.

Oliver Šarkić i Tajron Konrad
Oliver Šarkić i Tajron Konradfoto: FSCG

Očekivalo se tada će u ne baš kvalitetnom meču i u ne baš reprezentativnom izdanju šampiona bodovi ipak ostati ostati u Nikšiću kada je Draško Božović, četiri minuta prije kraja izjednačio na 1:1 nakon asistencije Danila Pešukića.

Sutjeska, baš kao i jedini rival u šampionskoj trci, Budućnost, igra po sistemu toplo-hladno, dok su Tuzani pokazali da se polako dižu nakon očajnog starta drugog dijela sezone.

U Petrovcu je viđen meč pun preokreta, poveo je Rudar, domaćini su onda otišli na 2:1, pa gosti na 3:2 - prva pobjeda Pljevljaka u drugoj polusezoni nakon tri vezana poraza.

Sa meča Petrovac Rudar
Sa meča Petrovac Rudarfoto: FSCG

Irfan Šahman je u 8. minutu nakon ubačene lopte sa lijeve strane "probio" Azira Muminovića, ali su Petrovčani preokrenuli za samo 10 minuta u finišu prvog dijela, iz dva prekida i dva ubacivanja Balše Boričića.

Posebno efektan bio je gol Vasilija Radenovića, koji je petom usmjerio loptu ispod prečke, dok je Slobodan Babić pogodio glavom.

U drugom poluvremenu pritisak Rudara, a rezultat je stigao u finišu - Luka Boričić je 84. minutu gurnuo loptu u mrežu nakon asistencije Ognjena Gaševića, da bi Dejan Tumbas u 88. glavom, neometan od defanzivaca domaćih, potpisao veliki preokret.

Rudar je pobjegao sa posljednjeg mjesta, koje je zbog slabije gol-razlike opet preuzela Iskra.

Nešto ranije, Arsenal i Budućnost igrali su 1:1 u Radanovićima, Jedinstvo Franca je u Bijelom Polju pobijedilo Iskru 2:1, dok su Jezero i Mornar igrali 0:0 u Beranama.

Rezultati:

Sutjeska - Dečić 1:1

Vajdi Sahli 78. - Draško Božović 86.

Petrovac - Rudar 2:3

Vasilije Radenović 35, Slobodan Babić 44 - Irfan Šahman 8, Luka Boričić 84, Dejan Tumbas 88.

Arsenal - Budućnost 1:1

Zoran Petrović (autogol) 27 - Balša Sekulić 44.

Jedinstvo Franca - Iskra 2:1

Bojan Vlaović 9, Alija Krnić 32 - Danilo Rađen 84.

Jezero - Mornar 0:0

Bonus video: