Bajern rutinski izbacio PSŽ, ludnica u nadoknadi u Londonu - Milan ide u četvrtfinale

Bajern savladao Pari Sen Žermen 2:0 i sa ukupnih 3:0 otišao u četvrtfinale, Milan s igračem više odbranio prednost sa "San Sira" protiv Totenhema

30624 pregleda 9 komentar(a)
Serž Gnabri slavi drugi gol u Minhenu, Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach
Serž Gnabri slavi drugi gol u Minhenu, Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach
Završeno
23:04h

Pari Sen Žermen je uložio ogroman novac da stvori tim superzvijezda i osvoji Ligu šampiona, ali je peti put u posljednjih sedam sezona završio nastup već u osmini finala.

Prošle godine je imao za čim da tuguje, jer je na nestvaran način ispao od Real Madrida, sada nema - „sveci” nisu bili ravnopravan rival Bajernu, koji je za 180 minuta dao tri, a nije primio nijedan gol.

Gosti su večeras u Minhenu prijetili u 1. poluvremenu, Lionel Mesi i Vitinja imali šanse da anuliraju minus sa „Parka prinčeva”, ali nisu uspjeli.

U nastavku su se za sve pitali Bavarci, koji su slavili 2:0 golovima Erik-Maksima Šupo-Motana u 61. i Serža Gnabrija u 90. minutu.

Mreža Đanluiđija Donarume je mogla da se trese još nekoliko puta, a Šupo-Motanu je poništen i sjajan gol glavom, jer je Tomas Miler pokušao da dodirne loptu, a bio je u ofsajdu.

U Londonu je meč opet kasnio zbog gužve u saobraćaju, ali Milanu nije smetalo što nije na vrijeme stigao na stadion Totenhema.

Šampion Italije je odolio, odigrao 0:0 i sačuvao prednost sa „San Sira” (1:0).

Najveća uzbuđenja viđena su u sudijskoj nadoknadi - Hari Kejn je na isteku 93. minuta sjajno skočio, ali je Majk Menjan još bolje odbranio, da bi 17 sekundi kasnije Divok Origi iz kontre pogodio stativu.

Domaći su od 77. minuta imali igrača manje, jer je Kristijan Romero dobio drugi žuti karton.

Antonio Konte nije prekinuo crni niz u nokaut fazi Lige šampiona, jer je preko 10 godina bez pobjede.

Posljednju je upisao 6. marta 2013. protiv Seltika, a od tada nijednu, iako je vodio Juventus, Čelsi, Inter i Totenhem.

Bajern je, s druge strane, 21. put u četvrtfinalu otkada se elitno takmičenje igra u formatu Lige šampiona (sezona 1992/1993), što nikom drugom nije uspjelo.

Izmjena: 23:15h
22:57h

Kakve scene u nadoknadi u Londonu! Prvo je Majk Menjan fenomenalno odbranio šut glavom Harija Kejna, da bi u kontri Divok Origi pogodio stativu.

Pogledajte OVDJE šta se dešavalo u tih 17 sekundi.

Izmjena: 23:07h
22:53h

U Londonu će se igrati još pet minuta i nadoknada, Totenhem traži gol za produžetak sa igračem manje, jer je Romero u 77. minutu dobio drugi žuti karton.

Izmjena: 23:08h
22:53h

Kraj u Minhenu, Bajern je slavio 2:0 i prošao u četvrtfinalu, a moćni PSŽ nije dao ni gol u dvomeču, pa je opet završio nastup u osmini finala.

22:47h

Bajern rješava sve dileme, Serž Gnabri pogađa iz kontre u 90. minutu za 2:0.

Gol pogledajte OVDJE.

Izmjena: 22:53h
22:32h

Nova šansa za Bajern u 75. minutu, ali se Sane okliznuo u kontri i šutirao pored gola.

22:25h

Šupo-Motan je završio meč, u 68. minutu je ušao Liroj Sane.

22:22h

Zomer se iskupio za poigravanje u 1. poluvremenu i sjajno odbranio šut Serhija Ramosa.

22:18h

Bajern vodi. Marko Verati je izgubio loptu na ivici šesnaesterca u duelu sa Leonom Goreckom, koji je asistirao Šupo-Motanu, a njemu nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Gol pogledajte OVDJE.

Izmjena: 23:08h
22:09h

Igrači Bajerna su proslavili gol, ali uzalud. Šupo-Motan je zatresao mrežu udarcem glavom, ali je pogodak poništen jer je Tomas Miler pokušao da udari loptu, a bio je u ofsajdu. Da nije ništa radio, Bajern bi poveo.

Snimak pogledajte OVDJE.

Izmjena: 23:08h
22:08h

Dvije šanse za Bajern i 51. minutu, oba puta je uprskao Erik Šupo-Motan.

22:03h

Totenhem nije ništa uradio za 45 minuta protiv Milana, u 2. poluvremenu će morati da krene...

21:47h

Poluvrijeme u Minhenu, nema golova. Prvih 45 minuta je obilježio Matajs de Liht, koji je dva puta spriječio PSŽ da povede - prvo je blokirao šut Lionela Mesija, a u 38. minutu "očistio" loptu sa gol-linije nakon šuta Vitinje.

21:37h

Velika šansa za PSŽ. Pogriješio je Zomer, Vitinja šutirao ka praznoj mreži, ali je De Liht "očistio" loptu sa gol-linije.

21:35h

PSŽ je ostao bez kapitena. Markinjoš zbog povrede izlazi u 36. minutu, ušao je Nordi Mukijele.

21:24h

Velika šansa za Lionela Mesija u 25. minutu. Argentinac je nekoliko puta pokušao, ali su Jan Zomer i Matajs de Liht odbranili Bajern.

21:16h

Bez izglednih šansi u Minhenu, prošlo je 17 minuta.

21:06h

Počeo je meč Bajern - Pari Sen Žermen, u Londonu opet kasni. Kao i sinoć, problem je saobraćaj, pa su igrači Milana kasnili na zagrijavanje. Baš kao i duel Čelsi - Borusija Dortmund, i ovaj počinje u 21.10.

19:51h

Nakon Čelsija i Benfike, večeras će biti određena još dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona.

Najveći derbi osmine finala igra se u Minhenu, gdje Bajern brani 1:0 protiv Pari Sen Žermena.

„Sveci” su bez Nejmara, koji je završio sezonu, jer mora na operaciju skočnog zgloba, a napad će predvoditi dva najbolja igrača Mundijala u Kataru - Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

U postavi Bajerna od starta će biti 22-godišnji Josip Stanišić, koji na desnom beku mijenja Benžamena Pavara (crveni karton), a na klupi su i Žoao Kanselo i Nusair Mazraui.

Uzbudljivo će biti i u Londonu, gdje je Milan donio prednost sa „San Sira” (1:0).

U napadu „rosonera” od 1. minuta biće Olivije Žiru, koji je bio pod znakom pitanja zbog povrede.

Bonus video: