Da li je Bajern prvi favorit za pehar u Ligi šampiona?

Bavarci pobijedili u svih osam utakmica ove sezone u evropskom elitnom takmičenju

5818 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FC Bayern
Foto: FC Bayern

Način na koji je Bajern eliminisao Pari Sen Žermen je možda mnoge iznenadio s obzirom na to da je u pitanju bio najtraktivniji par osmine finala Lige šampiona.

Bavarci su slavili u oba meča, mreža njemačkog velikana se nije zatresla 180 minuta (1:0 i 2:0), pa je vrijeme da se postavi pitanje da li ekipa Julijana Nagelsmana ima to nešto da ide do kraja u evropskom takmičenju?

Bajern, istina, ne briljira u Bundesligi, gdje dijeli prvo mjesto sa Borusijom iz Dortmunda, ali u Ligi šampiona ove sezone nije pogriješio nijednom.

Upisao je, naime, svih osam pobjeda, a prije Pari Sen Žermena je pokazao snagu u duelima sa timovima kao što su Barselona i Inter.

Katalonskog i milanskog velikana je takođe savladao bez primljenog gola (uz ukupnu gol-razliku 9:0), a jedina ekipa koja je ove sezone u Ligi šampiona pronašla put do mreže Bavaraca je Viktorija Plzenj.

Češki tim je na svom terenu glatko izgubio od favorita, ali je postigao dva pogotka - bilo je 4:2 za šestostrukog prvaka Starog kontinenta.

Kada se sve sabere, Bajern je u osmini finala odradio Parižane.

U Gradu svjetlosti je presudio gol Kingslija Komana, a sinoć na "Alijanc areni" - kada se očekivalo da PSŽ krene na sve ili ništa - domaćin je u drugom poluvremenu dodao gas i otklonio sve dileme oko plasmana u četvrtfinale.

Tačku na neizvjesnost u Minhenu su stavili Erik Maksim Čupo-Moting i Serž Gnabri.

Bajern je prije osmine finala bio drugi favorit za osvajanje po bukmejkerima, iza Mančester sitija, koji tek treba da igra revanš protiv Lajpciga.

Nakon što je u Njemačkoj bilo 1:1 engleski i njemački predstavnik se sastaju narednog utorka na "Etihadu".

Bonus video: