Pogba pauzira, Murinjo bijesan: Ignorisao je savjete ljekara

Francuz je istegao mišić zadnje lože u pobjedi protiv Bazela u 1. kolu Lige šampiona, zbog čega će pauzirati između četiri i šest sedmica.
0 komentar(a)
Pogba, Foto: Reuters
Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.09.2017. 16:10h

Trener Mančester junajteda ljut je na Pola Pogbu što je ignorisao savjete medicinske službe, piše "San".

Francuz je istegao mišić zadnje lože u pobjedi protiv Bazela u 1. kolu Lige šampiona, zbog čega će pauzirati između četiri i šest sedmica.

Propustiće nedjeljni duel sa Evertonom, te utakmice sa Sautemptonom i Kristal Palasom u Premijer ligi, meč sa Bartonom u Liga kupu i gostovanje u Moskvi protiv CSKA u Ligi šampiona.

Pogba će, izvjesno je, preskočiti i oktobarske mečeve reprezentacije Francske u kvalifikacijama za Mundijal, a pitanje je da li će se oporaviti do Mančesterovog gostovanja Liverpulu, 15. oktobra u Premijer ligi.

Murinjo je bijesan što je Pogba, kako tvrdi "San", zanemario upozorenja medicinske službe da nije u potpunosti sanirao povredu mišića, zbog koje je prošle sezone preskočio tri utakmice. Umjesto toga, Pogba se podvrgao privatnim tretmanima.

Junajted je oslabljen bez svog najskupljeg igrača u istoriji, ali nema kukanja, tvrdi portugalski trener.

"Koliko će pauzirati? Ne znam, jedino što znam jeste da neće igrati protiv Evertona u nedjelju. To je jedini meč koji me sada zanima, jedini o kojem mislim. Prema tome, moja 'dijagnoza' je jasna - Pogba neće igrati protiv Evertona", kazao je Murinjo.

Još nakon utakmice sa Bazelom, kada je slutio da Pogbu čeka pauza, Murinjo nije očajavao:

"Povrede i suspenzije su sastavni dio fudbala. Imamo Matića, imamo Ereru, imamo Felainija, imamo Kerika".

Junajted je nakon četiri kola prvi na tabeli Premijer lige, sa tri pobjede, jednim remijem i boljom gol-razlikom od Mančester sitija.

Bonus video: