Dešan: Karim zna zašto je otišao sa Mundijala; Benzema: Sveti Didije, laku noć

Benzem zbog povrede nije igrao na Mundijalu u Kataru prošle godine

4132 pregleda 0 komentar(a)
Didije Dešan, Foto: Reuters
Didije Dešan, Foto: Reuters

Selektor francuske reprezentacije Didije Dešan iznio je svoju verziju priče o tome zašto Karim Benzema nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Benzema je uoči Mundijala zbog povrede otpao sa spiska, ali se oporavio do nokaut faze. Dešan ga uprkos tome nije pozvao da se priključi ekipi u Kataru, navodno i pod pritiskom drugih igrača, koji nisu bili srećni s idejom njegovog naknadnog dolaska.

Na pitanje je li trebalo da sačeka da Benzema dobije tačniju dijagnozu povrede, Desšan je u razgovoru za Le Parisien odgovorio:

"Postoji samo jedna istina i Karim zna koja je. Pridružio nam se 14. novembra nakon što je u klubu bio povrijeđen. Radio je po posebnom programu, a njegov povratak u ekipu je odložen. Nije bio 100 odsto siguran može li da igra protiv Australije u prvom meču. Kada se povrijedio, naš doktor ga je odveo na magnetnu rezonancu. Karim je nalaze poslao i svom doktoru u Madrid kako bi dobio drugo mišljenje. U hotel se vratio nakon ponoći, a ja sam ga sreo u sobi sa našim doktorom koji mi je dao nalaze", rekao je Dešan.

Francuska je u finalu izgubila od Argentine nakon penala.

"Karim je bio ljut, jer mu je Svjetsko prvenstvo puno značilo. Rekao mi je da je uništen. U najboljem slučaju, treninzima bi se vratio 10. decembra. Rekao je da je razočaran što je morao otići, ali je odluku opravdao jer je bila za dobro ekipe. Bili smo zajedno 20-ak minuta. Kada sam odlazio, rekao sam mu da nema potrebe za žurbom. Kada sam se probudio, shvatio sam da je otišao. Bila je to njegova odluka, što razumijem i poštujem", nastavio je Dešan.

Benzema je igrao prijateljsku utakmicu za Real Madrid u vrijeme Svjetskog prvenstva.

"Zar zaista mislite da se to može porediti sa intenzitetom u polufinalu Svjetskog prvenstva? Uprkos njegovom talentu i statusu, koje niko nije dovodio u pitanje, možete li zamisliti da se vratio u posljednji trenutak? Karim mi je sam rekao kako ne bi bio spreman", tvrdi Dešan.

Dešan je da je s Benzemom posljednji put razgovarao kada je produžio ugovor sa francuskim Savezom.

"Nazvao sam ga i imali smo dug razgovor. Nedavno sam ga ponovo zvao kako bih saznao je li sigurno napustio reprezentaciju. I da, potvrdio je odluku o kraju reprezentativne karijere. Ne pitajte me za njegove argumente, na njemu je da ih otkrije ili ne otkrije", zaključio je Dešan.

Benzema je na ove izjave reagirao na Instagramu. Napadač Real Madrida i je napisao "ali kakva drskost" i dodao emotikon klovna.

U drugom storiju je stavio video jedne osobe u automobilu koja govori "ti lažeš, ti si lažljivac". Benzema je uz taj video napisao "sveti Didije, laku noć" i opet stavio emotikon klovna.

Bonus video: