Škoti hvale Hakšabanovića, čeka se da proradi za CG - je li vrijeme?

Napadač Seltika postigao fenomenalan gol protiv Hartsa, škotski mediji pišu da je na vrhuncu kondicije i forme pred ključni dio sezone, a crnogorsku reprezentaciju čekaju prvi mečevi u kvalifikacijama za EP, protiv Bugarske i Srbije 24. i 27. marta

5661 pregleda 5 komentar(a)
Sead Hakšabanović, Foto: LEE SMITH
Sead Hakšabanović, Foto: LEE SMITH

Sljedeći put ću pogoditi, samouvjereno je poručio crnogorski reprezentativac i krilni napadač Seltika Sead Hakšabanović prošle sedmice, nakon što je lopta poslije njegovog šuta u finalu škotskog Liga kupa protiv Rendžersa, u čuvenom Old firmu, prohujala nekoliko centimetara pored stative.

Sedam dana kasnije, 23-godišnji napadač je pogodio - fenomenalnim udarcem sa lijeve strane gađao je suprotne rašlje gola Hartsa. I “zapalio” škotske medije...

Četiri gola, četiri asistencije, na 17 nastupa u prvenstvu za Kelte, tri utakmice u Ligi šampiona, osvojen trofej u Liga kupu prošle sedmice - škotske novine prepune su Seada Hakšabanovića, 23-godišnjaka, koji igra prvu sezonu u dresu Seltika i već se ozbiljno nameće.

”Pritisak? Obožavam ga”, kazao je crnogorski reprezentativac u izjavi za “Dejli rekord” iz Glazgova.

”Hakšabanovićev napredak u Seltiku bio je ometen povredom, ali se 23-godišnji napadač sada nalazi na vrhuncu kondicije u ključnoj fazi kampanje kada njegova ekipa ima devet bodova prednosti na vrhu Premijer lige i pred četvrtfinalni duel FA Kupa, ponovo protiv Hartsa”, piše “Dejli rekord”.

4 gola postigao je Sead Hakšabanović na 17 nastupa za Seltik u škotskoj Premijer ligi ove sezone. Ima i četiri asistencije

Hakšabanović se “čeka” da proradi i u reprezentaciji Crne Gore, a možda su predstojeći mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske i Srbije kao stvoreni za to. Za “sokole” je već upisao 30 nastupa, postigao je samo jedan gol, još prije tri i po godine u prijateljskom meču protiv Bjelorusije.

Barem po izjavama koje se mogu vidjeti u škotskim medijima, odavno nije bio u boljem raspoloženju.

”Kada sam došao u Seltik, osjetio sam pobjednički duh. Znate koliko je u Seltiku važno pobjeđivati. Možete to osjetiti čim zakoračite na Seltik park”, ističe.

I tvrdi da ga ne sputava pritisak pobjeđivanja, koji ide uz velike klubove.

”Volim to. Jednostavno je. Želite da igrate najbolje što možete pa, a ako već nosite dres takvog kluba, morate da imate takav mentalitet - pobjednički”.

Hakšabanović je došao ljetos, iz ruskog Rubina za 1,7 milion eura. Nije prethodne sezone želio da igra u Rusiji zbog rata, pa je bio pozajmljen Đurgardenu.

30 utakmica odigrao je Hakšabanović za reprezentaciju Crne Gore. Ima 23 godine i samo 23 igrača su više puta nosila nacionalni dres u istoriji crnogorske selekcije.

Rođen je u Švedskoj, a ponikao u Halmštadu, da bi još kao 18-godišnjak i ogroman talenat prešao u Vest Hem, koji ga je pozajmio Malagi, pa vratio u Švedsku - Norčeping, prije prelaska u Rubin.

Mnogo toga je Hakšabanović već prošao u karijeri za jednog 23-godišnjaka, a tek prošle sedmice je osvojio prvi trofej.

”Finale Liga kupa bilo je nevjerovatno. Volim svaku sekundu tog meča. I da, u mom ormar ima mjesta za još trofeja”, istakao je.

Hakšabanović je protiv Rendžersa ušao u finišu, protiv Hartsa je igrao malo više (na teren zakoračio u 71. minutu), a danas bi mogao i da počne meč protiv istog rivala.

”Kao igrači, to je ono što želimo, da pobjeđujemo u svim utakmicama, da osvajamo trofeje. Zasada imamo jedan, šansa se ove sezone ukazuje za još dva”, poručuje crnogorski reprezentativac.

”Ali, moramo da gledamo utakmicu po utakmicu, da naporno radimo na treninzima, jer tamo sve počinje. Moramo ostati fokusirani i uraditi sve što trener traži od nas”.

Bonus video: