Bodin Tomašević, budućnost Budućnosti

Tomašević je odrastao u “plavo-bijelom” dresu a debi u najjačem sastavu Budućnosti dočekao je sa 16 godina

7880 pregleda 3 komentar(a)
Bodin Tomašević debitovao je protiv Arsenala, Foto: FSCG.me
Bodin Tomašević debitovao je protiv Arsenala, Foto: FSCG.me

Budućnost je u konkurenciji za naslov najtrofejnije domaće ekipe, ali i Sutjeska želi isto i trka se nastavlja u Meridianbet 1. CFL. Uprkos važnosti svake utakmice u ravnopravnim šansama sa rivalom u nastavku sezone, “plavo-bijeli” ne odustaju od strategije - razvoj i afirmacija fudbalera iz svoje omladinske škole.

U remiju u Radanovićima sa Arsenalom (1:1), debitovao je u prvom timu Budućnosti 16-godišnji Bodin Tomašević. On je treći “izdanak” supertalentovane - generacije 2006. godišta. Nakon Vasilija Adžića i Marka Perovića, i Tomašević je dočekao svojih 90 minuta.

Visoki štoper ostavio je solidan utisak u tandemu sa tek dvije godine starijim Damjanom Dakićem. Tomašević je prošao kompletne pripreme sa prvim timom, stekao povjerenje stručnog štaba a utakmica sa Arsenalom je tome potvrda.

- Par prijateljskih utakmica koje sam odigrao sa prvim timom dale su mi naznaku težine prvoligaških utakmica. No, teren u Radanovićima nije dostojan Prve lige i ne pruža mogućnost kvalitetne igre kakvu Budućnost mora da pruži. Uz to, debi je bio težak zbog odgovornosti da ne iznevjerim povjerenje stručnog štaba i saigrača - kaže Tomašević za klupski sajt.

Od najranijeg djetinjstva za Tomaševića “plavo-bijeli” dres ima posebnu težinu, nosio ga je i njegov djed, Slobodan Kovačević.

- Priželjkivao sam, ali nisam očekivao da sa 16 godina nosim dres prvog tima. Budućnost se voli, za Budućnost se navija, a dres Budućnosti je uniforma najboljih, simbol Podgorice i porodice. Damjan je, tek, nešto malo stariji od mene, ali ima iskustva iza sebe i uliva mi samopouzdanje i sigurnost. Čuvali smo jedan drugom leđa, dali sve od sebe da se ne osjeti odsustvo Simića i Adžića, od kojih svakodnevno učimo. Pozicija na kojoj igramo, kao i slična interesovanja čine nas dobrim prijateljima i van terena. Volio bih da je moj debitanski meč završen pobjedom, ali loš teren i izostanak ključnih igrača nam nisu išli u prilog - objasnio je je Tomašević.

Trener Miodrag Džudović bio je zadovoljan igrom 16-godišnjeg debitanta.

- Dobili smo defanzivca za Budućnost, igrača sa kojim može kvalitetno da se radi i koji predstavlja budućnost našeg fudbala - smatra Džudović.

Tomašević ima i povjerenje u kadetskoj fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore, krajem mjeseca očekuje ih veliki izazov. U Velsu će igrati elitnu rundu evropskih kvalifikacija.

- Želimo to, a nadam se da će prvoligaške utakmice da doprinesu mom iskustvu i da će mi biti korisne u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - zakučio je Tomašević.

Bonus video: