Sutjeska u Pljevljima, Budućnost dočekuje najugodnijeg rivala

Četiri utakmice danas, jedna sjutra u 25. kolu Meridianbet prve crnogorske fudbalske lige. Budućnost na 19 mečeva u samostalnoj Crnoj Gori još nije izgubila od Jedinstva. Dečić protiv Arsenala, Petrovac u Baru sa novim trenerom

6401 pregleda 1 komentar(a)
Rudari se probudili iz zimskog sna baš pred dolazak šampiona, Foto: Fscg.me
Rudari se probudili iz zimskog sna baš pred dolazak šampiona, Foto: Fscg.me

Crnogorski prvoligaški karavan nastavlja se sa četiri današnje utakmice 25. kola, dok će Iskra i Jezero sjutra u Danilovgradu odigrati međusobni duel.

Nakon remija u prethodom kolu dva kluba koja su se izdvojila u borbi za titulu, Sutjeska i Budućnost, i dalje su u ravnopravnoj trci ali prostora za greške je sve manje. Do kraja je 12 kola.

Aktuelni prvak i lider je Sutjeska, koja danas u 15 sati gostuje fenjerašu Rudaru. Nikšićani imaju dva boda ali i utakmicu više od Budućnosti, koja baš protiv Rudara treba da odigra odgođeni duel. Budućnost će od 18 sati pod Goricom protiv Jedinstva zatvoriti današnji prvoligaški program.

Da li će Sutjeska uspjeti da pobjedom barem privremeno ode na plus pet i i prebaci pritisak na jedinog rivala u trci?

- Nijedno gostovanje u ovoj ligi nije lako, pa ni u Pljevljima. Mi smo svoje šanse ispustili u dva derbija protiv Budućnosti i Dečića, znamo da moramo pobjeđivati na strani ako želimo titulu. Rudar je posljednji, nema šta da izgubi, a pobjeda u Petrovcu dala mu je dozu samopouzdanja - smatra trener Sutjeske Nenad Brnović.

Osim podatka da se Rudar napokon “probudio”, problem Brnoviću predstavljaju povrede iskusnog golmana Vladana Giljena i najboljeg strijelca lige, Tajrona Konrada.

- Posljednji trening će otkloniti dileme ko može a ko ne može. U svakom slučaju naš motiv mora da bude veći nego kod domaćina ako želimo pobjedu - dodao je Brnović, a da pod Golubinjom neće biti lako smatra i Dušan Živković, pojačanje prvaka baš iz redova Rudara.

- Rudar ne zaslužuje tu poziciju, tamo sam proveo dvije sezone i poznajem sve igrače. Neće biti lako, ali mislim da je kvalitet na našoj strani - kaže Živković.

U Pljevljima su svjesni da moraju dati sve.

- Ovaj grad, navijači i istorija kluba ne zaslužuju poziciju na kojoj smo. O kvalitetu Sutjeske govori pozicija na tabeli, ali i Petrovac ima kvalitet pa smo uspjeli. Daćemo sve da nastavimo niz pobjeda - obećao je Azir Muminović, golman Rudara.

Budućnost, barem prema istorijatu dosadašnjih duela, čeka najugodnijeg rivala - Jedinstvo nikada u samostalnoj Crnoj Gori nije pobijedilo “plave”, na 19 duela, a od 11 pod Goricom Budućnost je dobila devet, uz dva remija.

Ipak, Bjelopoljci ovoga puta nisu na dnu ili pri dnu tabele, kao prilikom mnogih ranijih dolazaka u Podgoricu.

- Poštujemo Jedinstvo kao i svakog protivnika, nijednog rivala ne odvajamo, ali očekujem da se vratimo na pobjednički kolosijek. Naša očekivanja su jasna, samo tri boda kada igramo na svom stadionu. Na svojoj strani imamo teren, publiku i bitno je da svako od nas odradi zadatke koje mu zada stručni štab - kaže 22-godišnji desni bek Budućnosti Uroš Ignjatović.

A Dečić je napokon uspio da prebrodi krizu, praktično novi igrači u odnosu na jesen pokazali su naznake tima - pobjeda protiv Rudara, pa bod na gostovanju lideru, ekipi Sutjeske, mogli bi da budu krunisani danas protiv Arsenala na Starom aerodromu (18 h).

- Arsenal je jako neugodna ekipa, a njihov plasman na tabeli pokazuje da se radi o kvalitetnom rivalu. Imaju dobre igrače i sigurno je da će nam biti teško. Naravano, naša želja je pobjeda i daćemo sve za nju - kaže defanzivac Tuzana Aleksandar Šofranac.

Fudbalski dan od 14 sati otvaraju susjedi - Petrovac gostuje Mornaru. Barani su hit proljeća i sa posljednjeg mjesta došli su do 30 bodova, samo četiri ispod trećeg mjesta i tri manje od Petrovca. Gostujuću ekipu prvi put će voditi Dušan Ivanović, koji je do skora bio pomoćnik Mladenu Lambuliću sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja.

Parovi 25. kola

Nedjelja

MORNAR - PETROVAC (14 h)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

RUDAR - SUTJESKA (15)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - JEDINSTVO (18)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

DEČIĆ - ARSENAL (18)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

Ponedjeljak

ISKRA - JEZERO (14)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

Bonus video: