Fudbalska ikona jača od najjačeg državnog medija

Novinari BBC-a svi na strani Garija Linekera, bojkotovali i novinari iz rubrike ratnog vazduhoplovstva

4654 pregleda 0 komentar(a)
Umjesto za komentatorskim pultom, LIneker je bio na King Paueru i pobjedi Čelsija u Lesteru, Foto: REUTERS
Umjesto za komentatorskim pultom, LIneker je bio na King Paueru i pobjedi Čelsija u Lesteru, Foto: REUTERS

Državna i televizija sa najvećim pobvjerenjem u Velikoj Britaninji, izvinila s egaldaocima zbog suspenzije fudbaleske i koemtatorske ikone Engleske, Garija Linekera.

On se javno izjasnio protiv predloga zakona o ilegalnim imigrantima u Britaniji, uporedivši retoriku vlade s Njemačkom 30-ih godina. Televizijska kuća je ubrzo suspendovaklaa Linekera da vodi utakmicu dana dok se ne postigne dogovor o njegovim objavama an društvenim medijima.

Ipak, ne samo o fudbalu, LIneker je stekao status kultnog komentatotra svih sportskih i društvenih dešavanja, sa nevejrovatnom dozom humora, satire...

Svi voditelji i stručnjaci emisije "Utakmica dana" podržali su Linekera i odbili da rade. Zbog toga je u subotu izostao komenatar u obliku videa s presjekom najboljih trenutaka prvoligaških utakmica i trajao je svega 20 minuta.

I vVoditelji drugih programa čak i oko ratnog vazduhopovstva su podržali Linekerovo odbijanje da ode na posao. Zbog toga je juče kanal morao emitovati reprize nekih programa i pustiti podkaste uživo kako bi popunio praznine u programu.

Emisija "Fudbalski fokus" odgođena je sat i po a prije emisije voditeljica Aleksa Skot na "Twitteru" d joj se "danas ne čini u redu". Brojne druge emisije su takođe bokotovane od autora.

"Težak dan. Radimo na rješavanju situacije. Garijev povratak u eter za mene će biti uspjeh. Zajedno ćemo publici pružiti vrhunsku sportsku pokrivenost koju danas nismo mogli pružiti. Oprostite”, rekao je izvršni direktor BBC-ja Tim Dejvi.

On je takođe rekao da "apsolutno nema namjeru" napustiti svoju dužnost, ali je priznao da je "sada teško vrijeme za kanal".

Opozicione stranke su izjavile da je BBC podlegao pritisku vlade i ministara da smijene Linekera, ali Dejvi je to demantovao.

Bonus video: