Goleade Sutjeske i Budućnosti, Petrovac slavio u Baru, remi Dečića i Arsenala

Odigrana četiri meča 25. kola Meridianbet CFL

51076 pregleda 14 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 12.03.2023. 20:39h

Sutjeska i Budućnost nisu dozvolili iznenađenja u 25. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, pa je na vrhu situacija ista - Nikšićani uz utakmicu više imaju dva boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Odigrana su još dva meča današnjeg programa - Petrovac je bio bolji od Mornara u Baru (1:0), dok pobjednika nije bilo u duelu Dečića i Arsenala (0:0).

Posljednja utakmica 25. runde je sjutra u Danilovgradu - od 14 sati se sastaju Iskra i Jezero.

SUTJESKA UBJEDLJIVA

Sutjeska nije imala sluha za krizu Rudara, slavila je 4:1 i "zakucala" Pljevljake za posljednje mjesto za tabeli.

Šampion je rano poveo pod Golubinjom, već u 9. minutu je pogodio Dragan Grivić iz slobodnog udarca sa preko 30 metara. Nije to bila opasnost u najavi za domaćina, ali je desni bek gostiju uz pomoć odbrane protivnika donio prednost svom timu.

Već u 28. je moglo da se nasluti da sastav Nenada Brnovića neće imati problema da dođe do tri boda, pošto je Vuk Striković iznudio penal na ivici kaznenog prostora. Siguran realizator je bio Novica Eraković...

Sutjeska je primila gol u najgorem mogućem momentu - u prvom minutu drugog poluvremena kada je nepažnju odbrane iskoristio rezervista Velizar Janketić - ali joj ni to nije poremetilo planove.

Udarac Rudaru je zadala u posljednjih desetak minuta - prvo je Dušan Vuković pogodio za 3:1, a onda i Marko Vučić.

PODGORIČANI ODGOVORILI LIDERU NA PRAVI NAČIN

Budućnost je znala kako je igrala Sutjeska i imala je pravi stav na terenu pod Goricom - bila je dominantna protiv Jedinstvo-France - 4:0.

Odličnu partiju "plavih" u prvom poluvremenu su krunisali Balša Raičević i Miomir Đuričković, da bi početkom drugog dijela poslije pogotka Petra Grbića bilo jasno da Bjelopoljcima prijeti težak poraz u glavnom gradu.

Imalo je potom i Jedinstvo neke prilike da ublaži poraz, a najljepši momenat meča je viđen u 90. minutu kada je Andrija Ražnatović oštrim udarcem u dalji ugao postavio konačan rezultat.

PETROVAC PREUZEO TREĆE MJESTO OD ARSENALA

Petrovac je u Baru nanio prvi poraz Mornaru u drugom dijelu sezone.

Na "Topolici" je domaćin bolje otvorio utakmicu, veliku šansu je imao Fatos Bećiraj kada ga je zaustavio golman Danilo Radošević, ali je već poslije pola sata duel bio potpuno izjednačen.

Dugo je i mirisalo da će završiti 0:0, a onda se pred golom Mornara našao Rodrigo Faust i nije pogriješio - rutinski je zatresao mrežu u 80. minutu.

Argentinac je donio Petrovčanima trijumf na debiju trenera Dušana Ivanovića koji je tokom sedmice naslijedio Mladena Lambulića.

Petrovac je tako preuzeo treće mjesto na tabeli od Arsenala koji je na Starom aerodromu osvojio bod protiv Dečića u meču koji je bilo teško igrati zbog jakog sjevernog vjetra (0:0).

Rezultati 25. kola:

BUDUĆNOST - JEDINSTVO-FRANCA 4:0

Balša Sekulić 16, Miomir Đuričković 22, Petar Grbić 48, Andrija Ražnatović 90.

DEČIĆ - ARSENAL 0:0

RUDAR - SUTJESKA 1:4

Velizar Janketić 46 - Dragan Grivić 9, Novica Eraković (penal) 28, Dušan Vuković 79, Marko Vučić 90.

MORNAR - PETROVAC 0:1

Rodrigo Faust 80.

Ponedjeljak:

ISKRA - JEZERO 14.00

Bonus video: