Arsenalu dovoljno poluvrijeme na "Krejven kotidžu", suze Kazemira i samo bod za Junajted (VIDEO)

Lider ubjedljiv na gostovanju Fulama, brazilski vezista ponovo isključen - ovog puta protiv Sautemptona

3723 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kakva dominacija Arsenala i kakav odgovor na jučerašnju pobjedu Mančester sitija.

Lider Premijer je opet na sigurnih plus pet na vrhu nakon ubjedljive pobjede nad Fulalom u malom londonskom derbiju - "tobdžije" su slavile 3:0, pravo je čudo kako se mreža "kotidžersa" nije tresla više puta.

Arsenal je u prvih pola sata postavio stvari na svoje mjesto.

Prvo mu je poništen gol zbog ofsajda Gabrijela Martinelija, da bi u 17. minutu Gabrijel Magaljaeš bio siguran poslije kornera koji je izveo Leandro Trosar.

Belgijanac je bio asistent i kod pogotka Martinelija za 2:0, a nakon toga je sam imao veliku šansu.

Tri velika promašaja tima Mikela Artete su bila uvod u pogodak Martina Edegora koji je bez problema u svom stilu lijevom nogom lansirao loptu u dalji ugao i do odmora donio gostima sigurnih 3:0.

Trosar je imao het-trik kada su u pitanju asistencije i prvi je igrač u istoriji Premijer lige koji je to uradio u prvom poluvremenu...

U nastavku je konačno reagovao i Fulam (Aleksandar Mitrović je pogodio prečku, Aron Ramsdejl je odbranio šut Bobija Dekordova-Rida), ali je ponovo bilo uzbuđenja pred golom Berna Lena.

Finiš će se pamtiti i po povratku na teren Gabrijela Žezusa, koji je posljednji meč za Arsenal odigrao 12. novembra prije nego se povrijedio tokom Mundijala.

A Mančester junajted je bio osuđen da više od 60 minuta igra sa igračem manje protiv Sautemptona na "Old trafordu" - nije mogao više od remija bez golova.

Sve se promijenilo u 34. minutu kada je crveni karton dobio Kazemiro zbog neopreznog faula nad Karlos Honasom Alkarasom - morao je da se pomiri sa drugim isključenjem od kada je stigao u Premijer ligu.

Brazilac je bio svjestan problema u kojem se Junajted našao, pa je u suzama napustio teren uz aplauze sa tribina.

"Crveni đavoli" su i sa desetoricom tražili trijumf, imali su i oni i protivnik mnogo šansi, ali se rezultat nije mijenjao...

Pobjednika nije bilo ni u duelu Vest hema i Aston Vile (1:1), pa "čekićari" imaju isti broj bodova kao Bornmut koji je u zoni ispadanja.

Njukasl je iskoristio kiks Liverpula na gostovanju Bornmutu i pobjedom nad Vulverhemptonom (2:1) se vratio na 5. mjesto, sa četiri boda i dvije utakmice manje od Totenhema.

„Svrakama” je prednost donio Aleksander Isak golom glavom u 26. minutu, u 70. izjednačio He-Čan Hvang, da bi se za tri boda domaćih potrudio Migel Almiron u 79. minutu.

Bonus video: