Remi u Danilovgradu: Iskra dva puta pogodila stativu, Jezero ispustilo vođstvo

Meč 25. kola Meridianbet 1. CFL završen 1:1

7837 pregleda 0 komentar(a)
Darko Nikač, Foto: FK Iskra
Darko Nikač, Foto: FK Iskra

Posljednji meč 25. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige završen je neriješeno - Iskra i Jezero su u Danilovgradu igrali 1:1, ali ovim bodom više mogu da budu zadovoljniji gosti, budući da je domaća ekipa bila bolji rival i imala bolje prilike.

Jezero je vodilo od 55. minuta kada je gol postigao Vojin Pavlović, a konačan rezultat postavio je Darko Nikač u 86. minutu.

Iskra je u prvom dijelu bila bolja. Lopta je bila više u posjedu ekipe Aleksandra Nedovića, a prvu šansu nje iskoristio Miloš Kalezić, kada je nakon centaršuta Đorđa Šaletića šutirao pored gola.

Sredinom prvog dijela je pokušao i Šaletić, ali je šutirao pravo u Igora Asanovića.

Gosti su prvu šansu u prvom dijelu imali u 43. minutu kada je nakon centaršuta Balše Toškovića loše šutirao Armin Bošnjak.

Jezero je povelo iz prve ozbiljnije akcije u nastavku - u 55. minutu je Bošnjak centrirao sa desne strane, a Pavlović postigao gol glavom.

Minut nakon pogotka, Iskra je imala dvije šanse preko Nikača, ali je napadač prvo pogodio stativu, a onda šutirao preko gola.

U 76. minutu Jezero je zaprijetilo preko Bošnjaka, a onda je u 85. fudbaler domaćih Andrija Kolundžić šutirao, lopta je zakačila jednog igrača Jezera i pogodila stativu.

Nakon te akcije Iskra je izjednačila, kada je Nikač iskoristio jedan pravovremen pas, zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

U finišu meča je isključen trener Iskre Aleksandar Nedović.

Nakon današnje podjele bodova Jezero je na osmom mjestu sa 28 bodova, Iskra je na devetoj poziciji sa četiri boda manje.

Bonus video: