Glavni grad fudbalskim klubovima donirao šest stolova za Tekbol

Fudbalski drugoligaši Podgorica, Mladost Donja Gorica i Kom, kao i trećeligaši Titograd, Zabjelo, Crvena stijena i Drezga. na svojim stadionima od danas imaju tekbol stolove, brendirane obilježjima klubova

2195 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tekbol savez Crne Gore
Foto: Tekbol savez Crne Gore

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada donirao je stolove za šest stadiona u Podgorici, koje će koristiti članovi sedam klubova iz Druge lige i Srednje regije FSCG.

Na taj način nastavljena je popularizacija tekbola kao urbanog sporta, usko povezanog sa fudbalom.

Fudbalski drugoligaši Podgorica, Mladost Donja Gorica i Kom, kao i trećeligaši Titograd, Zabjelo, Crvena stijena i Drezga. na svojim stadionima od danas imaju tekbol stolove, brendirane obilježjima klubova.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić, kazao je da je ideja nastala nakon interesovanja fudbalskih klubova za tekbol.

„Ideja je bila zajednička sa klubovima, pošto su sami izrazili želju da imaju tekbol stolove. Na velikom broju lokacija u gradu postavili smo stolove, to je interesantan sport. Mnogi njihovi igrači igraju i samim tim smo došli na ideju da im te stolove doniramo. Imaju svoje stadione i terene, te mogućnost da stolove sačuvaju i skladište. Uz to, kupljena su još dva stola za tekbol koja će biti postavljena na određenim lokacijama u glavnom gradu u dogovoru sa našom Agencijom za stanovanje. Ovo je lijepa priča i promocija tekbola, interesantnog sporta koji može fudbalerima da posluži i za neku vrstu treninga, poboljšanje tehnike ili da klubovima posluži za uigravanje i zagrijavanja pred početak treninga ili utakmica”, kazao je Antić.

Igranje tekbola će zamijeniti popularne kockice, makar u Piperima.

„Prelijepa ideja i odlična stvar, pogotovo za naš klub, jer naši igrači prije ili nakon treninga igraju kockice, koje smo svi igrali kada smo bili djeca. To često zna da se oduži, da se igra u piće ili slično. Ovaj sto će biti fenomenalna stvar za naš klub. Već vidim da će se reflektori raditi na poligonu na stadionu Drezge i da će red za tekbol biti dugačak. Zaista, prelijepa stvar i vjerujem da će tehnika naših fudbalera biti na zavidnom nivou poslije nekoliko mjeseci igre”, istakao je predsjednik Drezge, Vladimir Stojanović.

Zadovoljan je i mladi fudbaler Podgorice, Filip Pavićević.

„Tekbol sam sada probao prvi put. Ranije sam igrao kockice, ali ovo je nešto sasvim novo i veoma zanimljivo. Zahtjevan je sport, potrebno u početku, dok pohvatate pravila, ali ukoliko ste dobri sa loptom možete dobro da se snađete. Vjerujem da tekbol može dobro da posluži kao vid zagrijavanja uoči fudbalskog treninga, poboljšanje tehnike, tako da se nadam da će nam pomoći. Hvala Glavnom gradu što nam je poklonio ove stolove i obezbijedio lokacije po gradu na kojima može da se igra tekbol”, rekao je Pavićević.

Popularnost tekbola raste u Podgorici i Crnoj Gori, a glavni grad će od 28. do 31. marta biti domaćin turnira European Teqball Tour-a, prestižnog takmičenja na kom će nastupiti preko 150 takmičara iz cijelog svijeta.

Bonus video: