Nova drama u Barseloni - Gavijev ugovor nevažeći, na ljeto može da ode bez centa obeštećenja

Trgovinski sud u Barseloni poništio svoju privremenu mjeru, pa jedan od najvećih svjetskih talenata sada može da igra za prvi tim samo kao član Barse B. Zbog toga mu ne važi ugovor vrijedan osam miliona eura po sezoni

8689 pregleda 2 komentar(a)
Posljednji nastup ove sezone u „šestici”: Gavi će od sljedeće utakmice nositi dres sa brojem 30, Foto: Reuters/Vincent West
Posljednji nastup ove sezone u „šestici”: Gavi će od sljedeće utakmice nositi dres sa brojem 30, Foto: Reuters/Vincent West

Nove pravne začkoljice na relaciji La Liga - Barselona, koje bi mogle da dovedu do novih sankcija za Katalonce i gubitka jedne od najvećih nada svjetskog fudbala, Gavija.

Trgovinski sud u Barseloni poništio je privremenu mjeru, kojom je La Ligi bilo naloženo da 18-godišnjeg vezistu registruje kao člana prvog tima.

Gavi je potpisao novi ugovor sa „blaugranom”, ali on će postati validan samo ako bude registrovan za prvi tim prije 30. juna, što je sada pod velikim znakom pitanja.

Sada je Trgovinski sud u Barseloni otkrio da je Barselona sa danom zakašnjenja podnijela žalbu na odluku La Lige da ne registruje „Zlatnog dječaka”, zbog čega je poništio svoju privremenu mjeru.

Po odluci La Lige, Gavi nije mogao da bude registrovan za prvi tim, jer je Barsa probila limit za plate. Zbog toga će od sljedeće utakmice moći da igra za Ćavijevu ekipu samo kao član Barse B i nosiće dres sa brojem 30, umjesto dosadašnje „šestice”.

Samim tim, neće mu biti aktivan ugovor vrijedan osam miliona eura po sezoni, pa će na ljeto moći da ode bez obeštećenja.

La Liga čak razmatra da uvede nove sankcije Barseloni i dodatno joj „sreže” budžet za plate, jer zbog rane eliminacije iz evropskih takmičenja nema prihoda koji su se očekivali.

Takmičenje kojim rukovodi Havijer Tebas je u novembru donijelo novo pravilo, po kojem klubovi kad potpisuju ugovore sa igračima moraju da dokažu da mogu da ih isplaćuju u naredne dvije godine. Od tada je Barsa potpisala nove sporazume sa Gavijem i Ronaldom Arauhom, ali ne može da ih registruje u La ligi...

Bonus video: