Duh Pibea ušao u Kvaracheliju

Trener Napolija Lućano Spaleti je gol gruzijskog majstora protiv Atalante uporedio sa partijama Dijega Maradone

4654 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Ime Hviče Kvarachelije i danas mnogi teško izgovaraju, ali ne postoji šansa da neko ko ove sezone prati evropski fudbal nije shvatio kakav je majstor u pitanju.

Gruzin je u svim takmičenjima upisao 13 golova i 15 asistencija, mada brojke nisu ono najvažnije. Impresionira način na koji Hviča do njih dolazi - sve iz igre jedan na jedan, na klasu i autoritet koji je svih ovih mjeseci razoružavao odbrane u Italiji i Evropi.

Čak ga je trener Napolija Lućano Spaleti uporedio sa Dijegom Maradonom nakon pogotka koji je postigao protiv Atalante u subotu kada se poigrao sa odbranom rivala.

"Taj gol je bio u stilu Maradone. Znam težinu ovih riječi, ali mislim da i navijači Napolija isto misle", rekao je Spaleti.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

De Hea (Mančester junajted) - sve zasluge za to što Junajted s igračem manje nije primio gol protiv Sautemptona idu isključivo njemu. Španski čuvar mreže je u stanju da odbrani nemoguće...

ODBRANA

Čilvel (Čelsi) - vratio se sa Čelsijem na “King Pauer” i pokazao da nema emocija prema Lesteru. Dao je gol za 1:0, a taj pogodak ide na dušu golmanu domaćina.

Kanselo (Bajern) - u sedmici u kojoj je Bajern navodno najavio Sitiju da neće otkupiti njegov ugovor, Kanselo je pokazao koliko može kada je motivisan. U petardi protiv Augsburga je imao pogodak i asistenciju.

SREDINA

Rabio (Juventus) - prekinuo je mučenje velikana protiv Sampdorije, bio dvostruki strijelac. Francuz na ljeto gotovo sigurno ide iz Torina.

Gindogan (Mančester siti) - fali “građanima” pravi De Brujne, sada mnogo toga zavisi od inteligencije omalenog Njemca. Na klasu je dobio penal u duelu sa Kristal Palasom koji je u gol za trijumf pretvorio Haland.

Edegor (Arsenal) - još jedna kapitenska partija za Norvežanina i još jedan meč u kojem su “tobdžije” igrale u njegovom ritmu. Sjajnu partiju je krunisao pogotkom na “Krejven kotidžu”.

NAPAD

Berardi (Sasuolo) - veliki stadioni i veliki protivnici su mu posebna inspiracija. Po ko zna koji put se to pokazalo protiv Rome na “Olimpiku”.

Kvarachelija (Napoli) - Kvaradona ili Maradona, kako god. Ono što radi gruzijski majstor u sezoni u kojoj će “azuri” osvojiti Skudeto daje mu za pravo da bude u istoj rečenici sa jednim od najvećih fudbalera ikada.

Trosar (Arsenal) - koliko je Arteta dobio njegovim dolaskom vidjelo se i u nedjelju. Belgijanac je igrač za najveću scenu - upisao je tri asistencije za poluvrijeme, po tome je jedinstven u istoriji Premijer lige.

Lamela (Sevilja) - u svakoj sezoni ima period kada djeluje kao fudbaler sa druge planete. Sada je figura koja pomaže Sevilji da opstane u La Ligi.

Haverc (Čelsi) - čekao je na pogodak skoro dva mjeseca, a onda ih je u samo nekoliko dana postigao dva u pobjedama nad Borusijom Dortmund odnosno Lesterom.

Bonus video: