Napulj nastavlja da sanja, Real se neće braniti

Ostale još dvije karte za četvrtfinale Lige šampiona - Real dočekuje Liverpul i ima tri gola prednosti iz prvog susreta (5:2). U drugom meču Napoli domaćin Ajntrahtu iz Frankfurta (2:0)

5286 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Reala na jučerašnjem treningu, Foto: Reuters
Fudbaleri Reala na jučerašnjem treningu, Foto: Reuters

U četvrtfinalu Lige šampiona ostala su još dva upražnjena mjesta - jedno je rezervisano za Real Madrid ili Liverpul, a drugo za Napoli ili Ajntraht iz Frankfurta, koji će večeras (21) odigrati revanš utakmice osmine finala. Nakon prvih mečeva bliži prolasku su španska i italijanska ekipa.

U MADRIDU NEMA KALKULISANJA

Prije tri sedmice fudbaleri Liverpula i Real Madrida su odigrali još jedan istorijski meč u Ligi šampiona. “Redsi” su vodili 2:0 poslije 15 minuta, Madriđani do odlaska na odmor izjednačili, a onda u drugom dijelu preokrenuli i ubjedljivo slavili - 5:2.

- Ne razmišljamo o odbrani, već samo o napadu. Biće otvorena utakmica, Liverpul dolazi da pokuša da preokrene i sigurno će napadati - rekao je trener Reala Karlo Anćeloti na konferenciji uoči meča.

Iako imaju tri gola prednosi, evropski prvaci neće kalkulisati - barem tako najavljuju...

- Sigurno nećemo kalkulisati, već ćemo pokušati da igramo što bolje. Moramo da uđemo u utakmicu na isti način kao što je to bilo na ‘Enfildu’. Ne razmišljamo o tome šta bi moglo da se desi - igraćemo sa mnogo strasti kako bismo pokušali još jednom da ih pobijedimo - jasan je Italijan.

Anćeloti na konferenciji
Anćeloti na konferencijifoto: Reuters

Anćeloti je još jednom analizirao prvu utakmicu.

- Analizirali smo šta je bilo dobro, a šta loše. U napadu smo uradili mnogo dobrih stvari. I u revanšu ćemo igrati napadački. Mislim da će biti otvorena utakmica - Liverpul se neće braniti. Moramo da igramo dobro i u odbrani i u napadu - jasan je Italijan.

400 utakmica odigrao je Toni Kros za Real Madrid, čime je postao tek šesti inostrani igrač u istoriji slavnog kluba koji je dostigao tu brojku. U tom periodu dao je 27 golova i 81 put asistirao

Liverpul je nakon poraza u prvom meču malo digao formu, u velikom derbiju demonstrirao silu protiv Mančester junajteda (7:0), ali je prethodnog vikenda iznenađujuće poražen na gostovanju Bornmutu (1:0).

Nevjerovatne amplitude u izdanjima tima Jirgena Klopa ove sezone - od sjaja do očaja i nazad.

2 utakmice do sada izgubio je Liverpul kada su u posljednjoj liniji tima počeli Van Dajk, Konate, Robertson i Aleksander-Arnold. Prvi od ta dva poraza desio se od Real Madrida prošle sezone u finalu Lige šampiona. Drugi u subotu u Bornmutu

- Nije prijatno kada izgubite 5:2. U fudbalu se takve stvari dešavaju, naročito kada igrate protiv ekipe kakva je Real Madrid. Nadam se da su igrači shvatili gdje su griješili u prvom susretu, da su nešto iz toga naučili i da ćemo u revanšu odigrati bolje - rekao je trener Liverpula Jirgen Klop.

FRANKFURT NE IDE TURISTIČKI U NAPULJ

U drugom meču Napoli dočekuje Ajntraht iz Frankfurta i brani dva gola prednosti iz prvog susreta (2:0).

Tim Lućana Spaletija je nakon prvog meča u Njemačkoj nastavio sa dobrim partijama u Italiji. Skudeto, čini se, više nije upitan, pa ekipa može da se fokusira na Ligu šampiona

”Moramo da ostanemo smireni. Ima da se igra još 90 minuta. Griješimo, ako mislimo da smo završili posao”, oprezan je Spaleti.

Pod Vezuvom su porasli apetiti. Navijači maštaju o evropskoj tituli.

grafik liga šampiona
foto: Graphic News

”Sanjamo o peharu Lige šampiona, ali ovo takmičenje je veoma teško. Ima sjajnih klubova, a mi nemamo šta da izgubimo. Nismo poput Reala, ali možemo da igramo sa njima ako se plasiramo u četvrtfinale”, poručio je vezista Napolitanaca Stanislav Lobotka.

Viktor Osimen i Hviča Kvarachelija su glavne zvijezde ekipe ove sezone.

- Osimen je, uz Levandovskog, Halanda i Benzemu, najbolji napadač na svijetu. A Hviča je najbolje krilo. Tu su još Mbape i Vinisijus - smatra Lobotka.

Za razliku od italijanske, njemačka ekipa je u slabijoj formi. Ajntraht je vezao tri meča bez pobjede i skliznuo na šesto mjesto Bundeslige. Lajpcig, Union i Frajburg imaju pet bodova više.

”Još imamo šansu za plasman u četvrtfinale. Nije velika, ali pokušaćemo da je iskoristimo. Ne idemo turistički u Napulj. Ako povedemo 1:0, oni će postati nervozni”, smatra trener ekipe iz Frankfurta Oliver Glasner.

Bonus video: