Dečićeva trenerska vrteška

Tuzani traže i četvrtog trenera ove sezone nakon odlaska Vladimira Gaćinovića. Sve je počelo još u septembru prošle godine, kada je promijenjen trener-lider, Vladimir Janković. A kada ste nezadovoljni trenerom koji je prvi na tabeli, onda i nije toliko neočekivano da se sve ovo događa

9863 pregleda 13 komentar(a)
Janković, Jandrić i Gaćinović, Foto: FSCG/FK Voždovac/FK Spartak
Janković, Jandrić i Gaćinović, Foto: FSCG/FK Voždovac/FK Spartak

Uprava Dečića prihvatila je juče ostavku dosadašnjeg trenera Vladimira Gaćinovića, koji je još nakon meča sa Arsenalom u nedjelju spakovao kofere i otputovao u Srbiju.

Tuzani su pod vođstvom nekadašnjeg trenera Radničkog iz Niša, subotičkog Spartaka i Novog Pazara osvarili bilans od jedne pobjede, dva remija i tri poraza i znajačno zakomplikovali borbu za plasman na evropsku scenu preko prvenstva. Sa treće su pali na petu poziciju i imaju tri boda manje od Petrovca na 3. mjestu. Čeka ih polufinale Kupa i šansa da osvoje prvi trofej u istoriji kluba i na taj način izbore plasman na evropsku scenu.

Pitanje je, međutim, da li su samo rezultati ti koji su natjerali 57-godišnjeg stručnjaka da “digne sidro” nakon samo šest takmičarskih mečeva. Gaćinovića je dočekao tim sa mnogo promjena u odnosu na sastav koji je Dečić imao u jesenjem dijelu sezone. Sačekali su ga i loši uslovi, jer Dečić kao domaćin zbog rekonstrukcije svog stadiona i izgradnje tribine igra na terenu OFK Titograda, koji je u vrlo lošem stanju.

U kombinaciji sa kišom, vjetrom - tradicionalnim zimskim “pogodnostima”, to je uslove za normalan fudbal činilo gotovo nemogućim. Nije, međutim, to opravdanje.

Saopšteno je da će sa ekipom do subote i gostovanja Jedinstvu raditi Nuno Muradbašić i Medin Lekić. A onda, uprava Dečića će imenovati novog trenera - četvtog ove sezone!

”Uprava kluba je održala sastanak i prihvatila ostavku trenera Vladimira Gaćinovića. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Gaćinoviću i njegovim saradnicima za saradnju u prethodna dva i po mjeseca za sve što su uradili za naš klub. Želimo im mnogo sreće u nastavku karijere i da ih zdravlje i sreća prate u životu. Do izbora novog trenera sa ekipom će raditi Nuno Muradbašić i Medin Lekić”, saopšteno je iz Dečića.

Zašto Dečić mijenja toliko trenera?

Sve je počelo već na startu prvenstva, nakon nekoliko kola, kada je (sporazumno) raskinuta saradnja sa Vladimirom Jankovićem, trenerom koji je prethodne sezone vodio Dečić u finalu Kupa, a onda i u evropskom dvomeču protiv Dinama iz Minska.

Kada ste nezadovoljni trenerom koji je prvi na tabeli, šta da očekujete dalje?

Šansu je dobio Nebojša Jandrić iz Srbije, koji je došao u paketu sa novim sportskim direktorom, Ardijanom Đokajem. Jandrić nije imao ni potrebnu licencu, “pokrivao” ga je Derviš Hadžiosmanović. Taj eksperiment nije uspio, rezultati su bili katastrofalni. Đokaj je napustio brod i prije Jandrića, koji je ostao do polusezone, do koje je Dečić zaostao za ekipama Budućnosti i Sutjeske.

Imenovan je Vladimir Gaćinović, a sada se već traži novi trener.

Bonus video: