Sekulić: Ušao sam u formu, cilj je uvijek uspjeh kolektiva

Sekulić bio strijelac na prethodnoj utakmici sa Jedinstvom u Podgorici

3290 pregleda 0 komentar(a)
Sekulić prosavlja gol, Foto: FSCG
Sekulić prosavlja gol, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti savladali su u prethodnom kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige Jedinstvo u Podgorici 4:0 i nastavili šampionsku trku za titulu sa Sutjeskom. Podgoričani imaju dva boda manje, ali i utakmicu manje od rivala.

Goleadu protiv Bejlopoljaca je otvorio napadač Balša Sekulić, koji je na drugoj utakmici zaredom pogodio protivničku mrežu. Bio je strijelac i protiv Arsenala u Kotoru.

“Napadač živi od golova i naravno da sam zadovoljan nakon dva postignuta pogotka u dva vezana kola. Ušao sam u formu i nadam se da ću i u narednim mečevima – počev od Jezera u subotu – nastaviti sa dobrom igrom. Žao mi je što je taj prvi gol nakon povratka u Budućnost nije bio dovoljan za pobjedu protiv Arsenala, ali mi je izuzetno drago što je drugi nagovijestio ubjedljiv trijumf protiv Jedinstva – i to na našem stadionu, pred našom publikom”, poručio je Sekulić u razgovoru za klupski sajt.

Budućnost je odigrala dobar meč, osim Sekulića u listu strijelaca upisali su se Petar Grbić, Miomir Đuričković i Andrija Ražnatović.

“Uvijek je dobro za samopouzdanje kada ekipa za koju igrate pobijedi sa velikom razlikom. To se odrazi na svlačionicu i radnu atmosferu tokom nedjelje, a naročito je dobro i pohvalno kada više igrača doprinese pobjedi, kao što je to bio slučaj protiv Jedinstva”, podsjeća Sekulić.

Sekulić ističe dobru atmosferu u ekipi, a naročito odnos sa momcima približnih godina - Vasilijem Terzićem, Zoranom Petrovićem, Miomirom Đuričkovićem, Petrom Sekulovićem…

“Kao mlađi smo igrali jedni protiv drugih, ali i igrali zajedno i veže nas drugarstvo. Prije svega, to su sjajni momci, ali i odlični igrači, koji su u svakom trenutku spremni da se podrede kolektivu i rezultatu. Svako od njih ima svoj kvalitet, počeli ili uđu sa klupe donesu sa sobom energiju. Sigurno da ta dobra atmosfera kako među nama, tako i među ostalima prvotimcima može pozitivno da utiče i na teren. Međutim, to nije ključno, bitno je da se poštujemo kako na terenu, tako i van njega, jer naš posao je na terenu i tu nema emocija i povlašćenih. Cilj je uvijek uspjeh kolektiva, da odigramo što bolje i pobijedimo kako bismo došli do titule”, jasan je povremeni reprezentativac Crne Gore.

“Plavi” narednog vikenda gostuju Jezeru (15) u nastavku domaćeg šampionata.

“Svaki protivnik u ligi je respektabilan, govore to rezultati i sama tabela, a sa Jezerom smo već igrali neriješeno u Beranama. Znamo koliko protivnik može da bude nezgodan, ali očekujem da pružimo pravu igru, dođemo do pobjede i pokažemo da se sa pravom borimo za titulu”, poručio je Balša Sekulić.

Bonus video: