Real oduvao Liverpul, Italijani kao 2006.

Madriđani u reprizi prošlogodišnjeg finala opet savladali „redse” (1:0), Napoli lako sa Ajntrahtom (3:0)

18106 pregleda 3 komentar(a)
Viktor Osimen daje prvi gol, Foto: Reuters/Ciro de Luca
Viktor Osimen daje prvi gol, Foto: Reuters/Ciro de Luca

Oči i uši ljubitelja fudbala biće u petak u sjedištu Uefe u Nionu, gdje će se održati žrijeb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona.

Posljednji su kroz cilj prošli Real Madrid i Napoli, koji su rutinski izbacili Liverpul, odnosno Ajntraht, i pridružili se Bajernu, Benfiki, Čelsiju, Interu, Mančester sitiju i Milanu.

Prvi put nakon 17 godina, u četvrtfinalu će biti tri italijanska tima. Tada su u toj fazi ispali Juventus i Inter, a Milan je dogurao do polufinala i izgubio od kasnijeg prvaka, Barselone...

Nakon magičnih 5:2 na „Enfildu”, očekivao se spektakl i na „Santjago Bernabeuu”, pogotovo jer je Jirgen Klop u startnu postavu uvrstio Mohameda Salaha, Kodija Gakpa, Dioga Žotu i Darvina Nunjesa.

Krenulo je vatreno, šansama Nunjesa, Vinisijusa Žuniora, prečkom Eduarda Kamavinge, sjajnim šutem Luke Modrića...

Ali, Tibo Kurtoa i Alison Beker su imali veliki motiv da se iskupe za nesvakidašnje kikseve na prvoj utakmici, branili fenomenalno i najveći su „krivci” što se mreže nisu tresle do 78. minuta.

Tada se Vinisijus prvo spetljao, promašio loptu, ali ju je onda dok je sjedio na travi dodao Karimu Benzemi, kome nije bilo teško da pogodi.

Nakon 2:0 u Frankfurtu, Napoli je poslao novu poruku ostatku Evrope da se neće zadovoljiti samo prvim plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona.

Uz gruzijskog fenomena Hviču Kvaracheliju, najveći adut Lućana Spaletija je Viktor Osimen, koji je dao 22. i 23. gol u sezoni.

Prvi put je mrežu Kevina Trapa zatresao u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena, kada je fenomenalno „trznuo” glavom, a na 2:0 povisio nakon izvanredne akcije cijelog tima u 53. minutu.

Pjotr Žjelinski je iznudio penal i sam ga realizovao za konačnih 3:0 u 64. minutu.

Bonus video: